Cardano sărbătorește a 3-a aniversare: Hoskinson declară lupta față de Ethereum

Cardano sărbătorește a 3-a aniversare: Hoskinson declară lupta față de Ethereum

Charles Hoskinson a sărbătorit ieri cea de-a treia aniversare a lui Cardano. După cum a explicat, IOHK ar fi sărbătorit de fapt sărbătoarea la Kyoto, Mongolia sau Africa sau în alte părți ale lumii, după ce prima aniversare a fost la Tokyo și a doua în Bulgaria. Cu toate acestea, din cauza coronavirusului acest lucru nu este posibil, astfel încât Hoskinson a înregistrat un flux video.

La început, Hoskinson a evidențiat realizările din ultimii ani și a subliniat creșterea pe care a realizat-o ecosistemul Cardano:Comunitatea a crescut foarte mult, încât este incredibil, cred că am cvadruplat. Astăzi există de până la șapte ori mai multe tranzacții zilnic fata de cate au avut loc la a doua aniversare. Shelley a fost lansat. Există peste 1200 de pool-uri de staking înregistrate, mai mult de o treime este descentralizată și doar în câteva luni va fi sută la sută.


Suntem pe drumul spre Goguen. Lucrurile se mișcă foarte bine. Și lichiditate de la peste 30 de exchange-uri, cu un volum de tranzacționare în valoare de jumătate până la un miliard de dolari în fiecare zi. Există sute de proiecte care vor să fie pe Cardano. […] 2500 de persoane participă în prezent la 500 de concepte în 100 de idei distincte […] Mai mult de jumătate din ADA din ecosistem este delegată.

Între timp, Hoskinson a promis, de asemenea, că „în curând vor veni niște proiecte grozave la Cardano”, dar nu poate face anunțul în prealabil, „dar va fi amuzant să le anunț”, a spus Hoskinson. În prezent, clasa de dezvoltatori mongoli se apropie de finalizare.

Nu am lăsat virusul corona să ne oprească. Am instruit alți 25 de dezvoltatori Haskell online în Mongolia și abia așteptăm să-i angajăm și să-i aducem la bord, să facem lucruri interesante cu copiii care au trecut cursul.

Hoskinson a anunțat, de asemenea, că IOHK va fi, de asemenea, unul dintre membrii fondatori ai Fundației Haskell, care va fi lansată în curând. Acest lucru, a spus Hoskinson, va permite IOHK „să aibă unele direcții tehnice pentru a se asigura că Haskell continuă să evolueze, să fie portabil, mai util pentru toate tipurile de lucruri pe care le facem”.

De asemenea, Hoskinson nu a ratat să arunce cu noroi in cel mai mare concurent al său, Ethereum și Vitalik Buterin. Potrivit CEO-ului IOHK, Cardano va avea sute până la mii de aplicații descentralizate, DeFi, sute de monede, un sistem de vot și o soluție de identitate până anul viitor, toate acestea având și ecosistemul Ethereum, dar mai bine, mai sigur și mai scalabil.

În acest scop, IOHK lucrează cu 4 instituții științifice: Tokyo Institution of Technology și Universitățile din Atena, Edinburgh și Wyoming. Sunt cercetate cele mai noi și mai dificile tehnologii, cum ar fi SNARK-uri. În acest sens, Hoskinson i-a acuzat pe Vitalik Buterin și Ethereum ca evita „lucrurile dificile”:

Acest [Cardano] a fost cel mai mare proiect la care am lucrat vreodată în viața mea. Are o vastă amploare, facem lucruri pe care Vitalik [Buterin] pare să le ignore și să se îndepărteze pentru că sunt pur și simplu prea dure și, în ciuda acestui fapt, am făcut progrese pe fiecare front.