Cardurile crypto.com in pericol dupa scandalul wirecard

Conform unei declarații emise pe 26 iunie de către autoritatea de reglementare, filiala Wirecard este obligată să nu dispună de niciunul dintre fondurile sale, să nu mai desfășoare niciuna din activitatea reglementată și trebuie să comunice pe site-ul său web și clienților săi că nu mai este permisă. să desfășoare activitate reglementată.

Cu toate acestea, la ora publicării, aceste declarații nu sunt prezente pe niciun site Web al Wirecard, inclusiv în domeniul dedicat al filialei.

FCA a explicat că, în urmă știrilor deficitului de 1,9 miliarde de euro din Wirecard, a început să lucreze cu filiala emitentă de carduri pentru a se asigura că fondurile clienților sunt protejate.

Vineri, autoritatea de reglementare a luat „măsuri suplimentare” și a obligat firma să oprească toate activitățile reglementate. „Acum înseamnă că banii clienților nu pot fi accesați”, încheie declarația.

Acest lucru sugerează faptul că clienții pot fi împiedicați să utilizeze oricare dintre cardurile de debit emise de companie. Această include carduri de debit crypto de la Crypto.com, TenX și altele. CEO-ul Crypto.com, Kris Marszalek, și-a asigurat clienții că fondurile sunt sigure și sunt deținute de companie. Vorbind pentru Cointelegraph, Marszalek a adăugat:

„Din acest moment, cardurile funcționează bine. Conform declarației noastre de ieri, în cazul unei întreruperi, vom proceda rapid la creditarea fondurilor către portofelele cripto-utilizatorilor noștri. Având în vedere anunțul făcut astăzi de FCA, este foarte probabil. „

El a adăugat că compania caută soluții alternative pentru a se asigura că clienții pot continuă să folosească cardurile.

Într-o actualizare ulterioară a companiei Crypto.com, compania a spus că i s-a solicitat încetarea operațiunilor pentru cardurile sale din UE și U.K., ceea ce înseamnă că clienții nu le vor putea folosi deocamdată. Compania a promis că în termen de 48 de ore, toate fondurile de pe cardurile de debit vor fi returnate clienților de pe portofelele crypto.

Dezvoltarea scandalului

Necazurile Wirecard au început atunci când compania a recunoscut că lipsesc peste 32% din activele revendicate, în valoare de 2,1 miliarde de dolari.

Directorul general, Markus Braun, și-a dat demisia și ulterior a fost arestat de autoritățile germane. Procurorii cred că conducerea companiei a fost implicată într-o fraudă în ceea ce privește declararea profiturilor și activele companiei.

Joi, compania a depus cererea de insolvență din cauza insuficienței bruște, care poate fi primul pas spre faliment. Întreruperea activității sale pe mâna FCA este probabil să înrăutățească situația să financiară deja dezastroasă.