CEO-ul Twitter, Jack Dorsey: Bitcoin și blockchain sunt „viitorul”

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey: Bitcoin și blockchain sunt „viitorul”

Jack Dorsey este unul dintre cei mai cunoscuți sustinatori ai Bitcoin. CEO-ul Twitter și compania de plăți Square și-a exprimat în trecut în mod deschis poziția pozitivă față de criptomonede și în special de Bitcoin. La Oslo Freedom Forum 2020, Dorsey și-a reafirmat poziția că Bitcoin face parte din viitorul care va schimba internetul.

CEO-ul Twitter a fost intervievat de Thor Halvorssen, fondatorul evenimentului și președintele Fundației pentru Drepturile Omului (HRF). El a explicat că Bitcoin este un sistem cu un model care poate fi adaptat la internetul viitorului. În acest sens, el a spus că viziunea sa este ca utilizatorii să aibă un control mai mare asupra rețelei:Vedeți acest lucru cel mai fundamental în Bitcoin și în blockchain. Cheile vor fi din ce în ce mai multe în mâinile individului. Întregul spirit al Bitcoin, de exemplu, este să ofere un sistem de încredere într-un mediu neîncrezător, care este internetul.


Twitter va adopta principiile de bază ale Bitcoin
La sfârșitul anului trecut, Dorsey a anunțat crearea unei echipe tehnice de arhitecți open source, designeri și ingineri numită Bluesky. Echipa va fi responsabilă pentru construirea unui standard deschis și descentralizat pentru rețelele sociale. Scopul, a spus Dorsey, este de a face din Twitter un client de acest standard:

Ceea ce înseamnă asta în cele din urmă este că trebuie să devenim un client la ceva mult mai mare decât noi. Trebuie să le permitem oamenilor să contribuie la un blockchain public.
Și dacă suntem capabili să facem asta, este ceva cu adevărat puternic și ceva care cred că se referă la puterea și intenția inițială a ceea ce ar putea fi internetul …

În interviul cu președintele HRF, Dorsey a mai afirmat că Bluesky încearcă să rezolve și problema centralizării informațiilor. În acest sens, el a indicat că Bitcoin și tehnologia sa de bază sunt exemple de ceea ce încearcă să construiască cu Bluesky; un sistem bazat pe caracteristicile și principiile Bitcoin: descentralizare, rezistență la cenzură, securitate:O mare parte din valoarea noastră din trecut a fost în jurul găzduirii de conținut. Așa că am găzdui tweet-urile, am găzdui imaginile, am găzdui videoclipurile. Blockchain și Bitcoin indică un viitor și indică o lume în care conținutul există pentru totdeauna, unde este permanent, unde nu dispare, unde există pentru totdeauna pe fiecare nod conectat la acesta.Dorsey a continuat să explice că proiectul încă caută un lider. CEO-ul Twitter a subliniat în oportunitățile anterioare că Bitcoin este cea mai bună opțiune ca monedă nativă pentru internet. Sistemul său bazat pe consens și accesibilitatea sa sunt alte caracteristici pe care CEO-ul Twitter le consideră importante pentru construirea unui internet mai liber. În biografia rețelei sociale pe care o prezidează, Dorsey are un singur cuvânt: Bitcoin.