CIO-ul BlockTower prevede ca hiperinflația ar putea trimite Bitcoin Parabolic

CIO-ul BlockTower prevede ca hiperinflația ar putea trimite Bitcoin Parabolic

Ari Paul, CIO și co-fondator la Crypto hedge fund BlockTower Capital, consideră că următoarea mișcare parabolică a Bitcoin va fi curând declanșată de hiperinflația cauzată de politicile monetare ale băncilor centrale.

Potrivit lui Paul, Rezerva Federală va trebui în cele din urmă să devalorizeze dolarul pentru a-și plăti datoria suverană din ce în ce mai mare.

În acest scenariu, potrivit lui Paul, vom intra într-o perioadă de hiperinflație similară cu Marea inflație din anii ’70. Pe parcursul unui astfel de eveniment, investitorii și-ar putea muta averea departe de dolari și obligațiunile Trezoreriei  în active rezistente la inflație.

„Dacă ne întoarcem la ceva de genul anilor ’70, cred că, probabil, raliurile de aur de cinci până la 10X sau mai mult sunt posibile din nou, cred că Bitcoin ar putea creste de la 10x la 30X sau mai mult”, a afirmat el.

Paul consideră că acest proces a început deja și că suntem deja într-o „piață inflaționistă, o piață de tauri Bitcoin și o piata de tauri si in ceea ce priveste aurul în primele etape”.

El a mai spus că „Bitcoin este ca un apel la inflație”, ceea ce înseamnă că atâta timp cât așteptarea unei inflații mari va rămâne ridicată, prețul (Bitcoin) va crește și el.