Companiile dețin 30 de miliarde de dolari în Bitcoin și își măresc fondurile, deoarece Bitcoin vizează 30.000 de dolari

Anul se încheie cu o notă senzațională, deoarece Bitcoin atinge un maxim istoric de 28.500 de dolari. O mulțime de entități instituționale au profitat foarte mult de pe urma cursei din 2020, companiile deținând acum un total total de 30 de miliarde de dolari în Bitcoin.

Participanții cu amănuntul au așteptat ani de zile pentru ca marile companii să intre în spațiul cripto și să înceapă să investească. Site-ul Bitcoin Treasuries arată că 29 de companii dețin până la 5,48% din oferta totală a Bitcoin. Dacă tendința continuă, am putea la fel de bine să vedem instituțiile care cumpără și „iau” monede pe care investitorii de retail le-au deținut.

În acest moment MicroStrategy este compania publică cu cel mai mare număr de Bitcoin deținut în trezoreria sa. Producătorul de software deține 70.470 BTC, care la prețurile actuale se ridică la 1,88 miliarde de dolari. Ceea ce este atât de interesant în acest caz este că compania nu a cumpărat Bitcoin pentru a specula, ci pentru a se acoperi împotriva scăderii dolarului american. CEO-ul Michael Saylor a fost împotriva Bitcoin în trecut, dar acum s-a răzgândit complet.

Saylor consideră că oferta limitată a BTC îl face chiar mai bun decât aurul ca un depozit de valoare. Mai mult, el caută să dețină active digitale timp de mai multe decenii înainte de a le vinde, deoarece CEO-ul crede că valoarea pieței va crește drastic.

Fondurile Bitcoin au speculat bine
Dar, în afară de „marele short” al lui Saylor față de dolar, există și fonduri mari de investiții care au cumpărat Bitcoin din motive speculative. În lista de pe Bitcoin Treasuries, vedem Grayscale ca fiind cel mai mare deținător al Bitcoin din toate companiile similare ETF existente.

„Încrederea in Bitcoin a Grayscale” deține un total de 572.644 Bitcoin, în special 15 miliarde de dolari atunci când gândesc în termeni USD. Deși compania însăși nu cumpără criptomonede, clienții lor sunt de obicei autorizați, investitori instituționali. Prin urmare, putem urmări statistic interesul care vine din partea corporativă.

Fondul și-a mărit considerabil deținerile cripto în acest an. În câteva săptămâni am văzut Grayscale anunțând investiții în valoare de peste 300 de milioane de dolari la un moment dat. De exemplu, fondul a deținut Bitcoin în valoare de doar 8,2 miliarde de dolari luna trecută, iar cifra aproape sa dublat până acum.

Alte fonduri cripto notabile includ CoinShares, Ruffer Investment Company și Bitwise. Cu toate acestea, ele se potrivesc doar cu o fracțiune din ceea ce deține Grayscale.

Mt. Gox deține încă 141.686 Bitcoin
În lumea companiilor private, schimbul de criptomonede lider Mt. Gox este titularul numărul unu. De fapt, Mt. Gox reprezintă una dintre cele mai mari entități care dețin Bitcoin. Firma deține 141.686 Bitcoin, care reprezintă 3,79 miliarde de dolari la prețurile curente.

Cu toate acestea, aceste active au un statut destul de diferit în comparație cu restul. Bursa și-a închis serviciile în 2014 și nu a mai funcționat de atunci. Ca urmare a experimentării a numeroase atacuri cibernetie pe parcursul existentei sale, platforma de tranzacționare nu a putut oferi o rezervă completă pentru toate fondurile clientilor.

În prezent, deținerile Mt. Gox sunt practic înghețate, întrucât un caz în instanță impune ca compania să ramburseze utilizatorii în viitorul apropiat. În ultimele știri cu privire la această chestiune, Mt. Gox a depus un proiect de plan de reabilitare în ziua termenului anterior din 15 decembrie.

Tribunalul districtual din Tokyo urmează să examineze planul și să stabilească dacă firma poate continua procesarea reabilitării. Dacă este acceptat, Mt. Gox va trebui să restituie majoritatea activelor sale clienților săi anteriori.

Transferul nu înseamnă neapărat că Mt. Gox își „vinde” monedele. Cu toate acestea, unii din sector cred că victimele își vor transfera instantaneu Bitcoin-ul la schimburi și le vor vinde pe piața deschisă.