Corelatia dintre Bitcoin si aur a atins cel mai inalt nivel

Corelatia dintre Bitcoin si aur a atins cel mai inalt nivel

Corelatia Bitcoin cu aurul a atins cel mai inalt nivel

Bitcoin „care copiază” aurul, care tocmai si-a atins ATH-ul ( All time high, adica cel mai mare pret care a existat vreodata) are acum dovezi faptice, întrucât corelația realizată între cele două active atinge maximele.

Datele din resursa de monitorizare a lanțului Skew au confirmat tendința din această săptămână, cu o corelație realizată de o lună între aur și Bitcoin care este acum la 67,1%.

Transformarea a fost impresionantă – cu doar trei săptămâni în urmă, pe 20 iulie, corelatia a înregistrat un nivel de de -0,1%.

Perioada urmatoare dupa 20 iulie a fost marcată de câștigurile rapide ale Bitcoin in paritatea cu USD, urmând pașii aurului.

În timpul publicarii, XAU / USD s-a situat la 2.065 de dolari, cel mai mare din punct de vedere al dolarului, trecând de 2.000 de dolari, în ciuda analiștilor care au prezis probabilitatea ca un astfel de eveniment să fie de doar 30% în acest an.

Între timp, îndoielile apar asupra corelației continue a Bitcoin cu piețele bursiere. BTC a fost corelat cu 95% cu S&P 500, de exemplu, dar joi, un analist a declarat că relația a fost incheiata