Cum ar putea afecta rezultatul alegerilor din SUA prețul Bitcoin


De la scaderea de la începutul lunii septembrie, când prețul a scăzut de la 12.000 USD la sub 10.000 USD, Bitcoin s-a tranzacționat într-o gamă de prețuri între 10.000 USD și 11.100 USD și în prezent nu arata o tendință clară. Un motiv pentru aceasta, care este citat de numeroși experți, este viitoarele alegeri din SUA din noiembrie. În funcție de rezultatul alegerilor, Statele Unite ar putea merge în direcții diferite de politică monetară. Această incertitudine ar putea paraliza în prezent investitorii din toate clasele de active.

În acest sens s-a exprimat ieri și macroanalistul Alex Krüger. Se teme că alegerea lui Joe Biden ar putea duce la creșterea impozitelor și la mai multe reglementări. Ambii factori ar putea crește presiunea asupra economiei și a pieței de valori. În plus, Biden, împreună cu Rezerva Federală SUA, ar putea continua să urmeze o politică monetară slabă și, astfel, să trimită dolarul USD mai la vale. De acest lucru ar putea beneficia metalele prețioase și de bază și, în special, Bitcoin, care sunt evaluate față de dolar, a spus Krüger:Scenariu

– Dolar slab
– Metalele prețioase cresc din nou
– Argint stimulat de cererea de panouri solare
– Cresc metalele de bază, în special cuprul
– Țițeiul suferă
– Bitcoin cresteO realegere a lui Donald Trump ar putea însemna un scenariu diferit, chiar și mai optimist. Potrivit lui Kruger, o victorie a lui Trump „ar necesita câteva ajustări, dar ar duce la o crestere și mai puternică. Câștig-câștig ”. Un executiv senior al Credit Suisse împărtășește punctul de vedere al lui Krüger.

Potrivit Suresh Tantia, piața bursieră ar putea experimenta o retragere de 5% după alegeri. În plus, el a subliniat că politica fiscală a FED nu a avut niciun efect vizibil, nici pe piața de valori, nici pe dolarul SUA. Tendința continuă a scăderii dolarului și a bursei stagnante ar putea spori sentimentul optimist în jurul Bitcoinu-lui și a aurului pe termen lung.

O influență și mai mare asupra Bitcoin decât alegerile din SUA
Cu toate acestea, după cum a remarcat și Krüger, un pachet de stimulente economice suplimentare ar putea avea un impact și mai mare asupra prețului Bitcoin. Potrivit expertului, este destul de puțin probabil ca un alt pachet să fie adoptat înainte de alegeri. În schimb, el se așteaptă să fie adoptat în prima jumătate a anului 2021.