Data lansarii ETH 2.0 Testnet va putea fi anuntata luni

În ciuda continuării tendințelor laterale ale prețului ETH, utilizarea Ethereum (ETH) a crescut puternic de câteva săptămâni. Acest lucru este demonstrat de analiza tranzacțiilor ETH zilnice. Deși acestea ating maximului istoric de aproximativ 1.350.000 de tranzacții zilnice din ianuarie 2018, în prezent sunt înregistrate noi vârfuri. Vinerea trecuta, au fost executate aproximativ 1.070.000 de tranzacții ETH.

Până în prezent, creșterea volumului tranzacțiilor nu a avut un impact clar asupra prețului ETH, care se luptă cu o rezistență puternică la pretul de 250 USD. În trecut, s-a observat deseori că noi investitori intră pe piață pe măsură ce volumele de tranzacționare cresc. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, dar ar putea urma în zilele următoare și poate avea un efect pozitiv asupra prețului ETH.
Cu toate acestea, creșterea tranzacțiilor în rețeaua Ethereum poate crea, de asemenea, probleme. Datorită infrastructurii tehnice actuale, Ethereum și-ar putea atinge limitele în ceea ce privește scalabilitatea. Pe de o parte, costurile de tranzacție și astfel prețul taxelor în rețeaua Ethereum sunt în continuă creștere.

Pe de altă parte, rețeaua Ethereum își atinge în prezent limitele de capacitate cu aproximativ 15 tranzacții pe secundă. Când aceste limite au fost atinse ultima dată în 2018, au existat uneori întârzieri considerabile în tranzacții și o creștere accentuată a costurilor tranzacției. În 2018, ICO-urile au facut testul rețelei Ethereum, dar astăzi aplicațiile DeFi, ar putea conduce volumele de tranzacții la niveluri fără precedent.

Următorul grafic arată că capitalul în aplicațiile DeFi a atins un nou record istoric de 2.741 miliarde USD.

Pentru a putea prelucra acest număr tot mai mare de tranzacții zilnice, Ethereum trebuie să implementeze noi soluții de scalare odată cu lansarea ETH 2.0. Cu Ethereum 2.0, va fi posibilă procesarea a câteva mii de tranzacții pe secundă, crescând astfel semnificativ scalabilitatea rețelei.

Ethereum 2.0 Testnet: Data începerii va fi anunțată luni

Dezvoltatorii rețelei Ethereum 2.0 au anunțat că au fost înregistrate progrese semnificative și dezvoltarea se desfășoară conform planificării. După o lungă perioadă de dezvoltare și câteva luni de diferite faze de testare, lansarea rețelei de testare Ethereum 2.0 este acum la pregatita. Coordonatorul proiectului, Danny Ryan, explică:Există un pic de lucru la stabilitate (…) Ma astept sa anuntam o data luni / marti.


TestNetul va fi o simulare a netului real, care va funcționa cu „monede false” fără valoare. În câteva luni, Ethereum 2.0 va fi lansat oficial, prezentând următoarea eră a Ethereum.