Day trader-ul explica cum a transformat 0.2 BTC in 100.000$

Renumitul trader SalsaTekilla a realizat un interviu pentru podcast-ul lui Luke Martin Venture Coinist. Faimos pentru că a transformat 0,2 Bitcoin în 100.000 de dolari, SalsaTekilla și-a descris strategia de tranzacționare. Observând că strategia sa nu se bazează pe jocuri de noroc și se concentrează mai mult pe reducerea riscurilor, trader-ul a explicat următoarele:Mă gândesc la piață (în termeni) ca la un dinamism constant în sensul că ori de câte ori intru într-o tranzacție, speranța mea se schimbă. Să presupunem că intru intr-un long  la 11.800 USD și vizez 12.000 USD, iar stop loss-ul meu este la  11.700 USD. Raportul meu risc-recompensă este de doi la unu […]


Pe măsură ce piața se mișcă, recompensa mea pentru risc se schimbă și ea. Să zicem că suntem la 11.900 de dolari. Dintr-o dată, risc 200 de dolari pentru a câștiga 100 de dolari. Așa că îmi evaluez întotdeauna pozițiile ori de câte ori sunt într-una.

Traderul dezvăluie cum să obțineți profituri mai mari în Bitcoin (BTC)
În timp ce a aprofundat strategia sa, traderul a dezvăluit că folosește diferite instrumente care îi permit să facă o intrare și o ieșire eficiente dintr-o anumită poziție Bitcoin. SalsaTekilla folosește o tehnică cunoscută sub numele de „scalping”, care se bazează pe profitarea momentelor volatile ale pieței pentru a obține profitul într-o perioadă relativ scurtă de timp. Pentru SalsaTekilla, aceasta poate dura între 2 și 3 ore, prin urmare, el a declarat următoarele:Cu cât tineti mai mult deschisa o tranzacție, cu atât mai mulți factori externi o pot afecta … Dacă sunteți într-o tranzacție care necesita cateva zile pentru a ajunge la profitul dorit, acordați pieței mult mai mult timp pentru ca o știri de exemplu care afectează piața să schimbe condițiile. Cu cât sunteți mai mult timp [într-o tranzacție], cu atât vă asumați un risc mai mare de factori externi care vă afectează trade-ul.


Mai mult, trader-ul  anonim a pus mai mult accent pe instrumentele pe care le folosește pentru tranzacționare. Printre acestea, el a recomandat ca noii traderi și investitori să aibă o sursă decentă de informații pentru a lua decizii în cunoștință de cauză. În plus, comerciantul a spus că nu folosește doar grafice cu candele japoneze , ci și statistici de piață, raportul dintre comenzile de vanzare/cumparare și orice alte instrumente care îi permit să ia cea mai bună decizie de a stabili o poziție pe piață.

De asemenea, trader-ul a subliniat importanța ajustării unui stop loss la pierderi și a riscului pe care trader-ul este dispus să si-l asume. SalsaTekilla a recomandat să vă asumați riscuri scăzute, să nu împrumutați bani pentru trading  și să utilizați doar bani pe care îi puteti pierde:Dacă nu aveți bani de rezervă pentru a tranzacționa și pentru a trăi, aveți un avantaj mult mai mic, în sensul că, dacă sunteți presat să câștigați bani și trebuie să câștigați bani pentru a trăi, veți avea multă presiune pe umeri și s-ar putea să nu luati cele mai bune decizii.


În ceea ce privește prețul Bitcoin,  trader-ul a recomandat să se concentreze pe 11.400 de dolari ca „fond de lichiditate”, din cauza cantității semnificative de opriri sub acest nivel. Orice scădere sub acest nivel, a spus SalsaTekilla, ar putea duce la o cădere „sângeroasă” în următoarele 24 de ore. În același timp, el a spus că intervalul între 11.300 și 11.350 dolari este un nivel cheie de support.

Mai jos puteți vedea videoclipul complet al lui Luke Martin cu SalsaTekilla: