De ce este posibil ca Bitcoin să nu stabilească un nou record istoric până după alegerile din SUA

De ce este posibil ca Bitcoin să nu stabilească un nou record istoric până după alegerile din SUA

Piețele au petrecut lunile care au urmat nebuniei din martie numită Joia Negra în modul de recuperare, dar recuperarea s-a transformat într-un raliu pe scară largă.

Bitcoin a crescut peste 10.000 de dolari, aurul a stabilit un record pentru cel mai mare preț de la Marea Recesiune, iar indicii acțiunilor au revenit la stabilirea de noi maxime istorice în cel mai scurt timp. Pe lângă performanța Bitcoin, restul pieței criptomonedelor a izbucnit, de asemenea, cu profituri enorme, de multe ori de zece ori mai mari.

Luarea de profit, reechilibrarea portofoliului și o reevaluare a riscului care se îndreaptă spre trimestrul IV – o perioadă esențială cu una dintre cele mai controversate alegeri prezidențiale din SUA de până acum – a dus la o retragere accentuată pe piețe, în special în clasa de active cu volatilitate ridicată a cripto.

Cercetările PrimeXBT au aruncat o privire înapoi asupra alegerilor prezidențiale din SUA și asupra modului în care acestea au influențat acțiunea prețurilor Bitcoin și își propune să faca lumină cu privire la ce să ne așteptăm în restul anului 2020 pentru Bitcoin și, probabil, pentru restul lumii financiare.

Alegerile prezidențiale din SUA impreuna proteste, pandemie și declinul dolarului
Aceste alegeri prezidențiale viitoare pot fi cele mai importante din istoria Statelor Unite, iar viitorul său depinde de alegerea candidatului potrivit.

Țara, economia și cetățenii săi se află într-un haos complet și tulburări. Pandemia a dus la un număr record de pierderi de locuri de muncă și cheltuieli de stimulare guvernamentale fără precedent. Rezerva Federală SUA a adăugat bilioane la bilanțul său și a umflat oferta globală de bani.

Eforturile de stimulare au slăbit puterea dolarului la nivel global, ceea ce a permis concurenților precum Bitcoin, aur și alte monede precum yuanul să câștige teren. Și, deși vorbirea despre decesul dolarului poate fi exagerată și exagerată, aceasta a avut un impact dramatic asupra piețelor.


Însă un dolar slab arată, de asemenea, cât de mult se zbate Statele Unite ca urmare a pandemiei. În același timp, tulburările politice și sociale pe scară largă izbucnesc pe străzi și duc la violență, jafuri și frică.

Țara este împărțită, dar niciuna dintre părți nu este pe deplin mulțumită de oricare dintre cei doi candidați prezidențiali polarizatori. Cu toate acestea, cine este ales ar putea schimba traiectoria țării, a dolarului și a economiei globale pentru anii următori.

Datele arată că urmeaza cresteri semnificative ale Bitcoin după depunerea jurământului


Este clar să vedem de ce investitorii se apropie de Q4 cu prudență doar din cauza alegerilor. Cu toate acestea, imediat după ce noul președinte a depus jurământul în funcție la începutul anului următor, Bitcoin își reia în cele din urmă fostul său record din toate timpurile și apoi nu se uită niciodată înapoi. Acest scenariu s-a întâmplat acum de două ori după alegeri – a treia oară va fi la fel?

Prima ruptură post-electorală a avut ca rezultat o creștere de peste 7.000%, în timp ce cea mai recentă izbucnire din 2017 a dus la o creștere de peste 1500%, iar prețul Bitcoin a atins 20.000 de dolari – recordul actual.

Cele două modalități de a profita înainte de alegerile prezidențiale
Cu Bitcoin așteptat să ajungă într-o zi la prețuri de 100.000 de dolari, acea călătorie ar putea începe acum. Cu toate acestea, cu atât de mult risc asociat cu o alegere prezidențială atât de semnificativă a Statelor Unite, este probabil să se aștepte o altă vânzare în timpul tronsonului final al campaniei fiecărui candidat și care să conducă în noiembrie, când va fi decis câștigătorul.

Împreună cu soarta următorului președinte american dezvăluit în acea zi, ar putea semna și o schimbare semnificativă în lumea finanțelor. A inutui corect urmatoarea miscare ar putea fi incredibil de profitabil, dar iată două strategii de luat în considerare: short (A paria ca scade) Bitcoin înainte de alegeri pentru a acoperi împotriva riscului sau, în schimb, așteptați pentru a obține intrarea corectă de long (a paria ca va creste) și a profita de următoarea tendință ascendentă majoră a Bitcoin.


După cum arată cercetările PrimeXBT, alegerile din trecut au acționat ca un catalizator care, odată trecut, îi conduce pe tauri într-un nou raliu parabolic și Bitcoin către noi maxime istorice. Dacă acest lucru se întâmplă din nou, următoarea scădere legată de reducerea riscului înainte de alegeri ar putea fi cea mai profitabilă oportunitate de a shorta Bitcoin.