De ce nivelul de 11.5k de dolari este cel mai important

De ce nivelul de 11.5k de dolari este cel mai important

Prețul Bitcoin (BTC) se afla la valoarea de 11.300 de dolari și se apropie de un nivel tehnic pivot, pe care unii traderi il considera nivelul „cel mai important” de la 11.500 de dolari să confirme un nou ciclu de crestere pentru BTC. Dacă Bitcoin rămâne peste 11 500 de dolari până la 10 august, aceasta ar fi cea mai mare închidere săptămânală pentru prețul BTC de la mijlocul anului 2019. Lumânarea săptămânală din august 2019 s-a închis ușor peste 11 500 USD. Cu alte cuvinte, o crestere peste acest nivel ar imprima cea mai bună lumânare săptămânală de la cresterea din 2017.

O închidere peste 11 500 de dolari ar rupe structura pieței Bitcoin

Între timp, traderii astepta cu nerabdare închiderea săptămânală viitoare a lumânărilor, deoarece mulți cred că ar putea decide dacă piața taurilor continuă. Până când BTC sparge rezistenta de la 11 500 de dolari, putem considera din punct de vedere tehnic ca există o rezistență foarte puternică acolo. Un trader pseudonim a spus:

Când prețul Bitcoin a atins 12.000 de dolari pe 2 august, unii investitori au susținut că BTC și-a rupt deja structura pieței. Dacă da, BTC are, teoretic, spațiu pentru a se ridica la niveluri mai mari de rezistență la 14.000 și 17.000 USD.

Sven Henrich, trader la NorthmanTrader, consideră că Bitcoin s-ar putea îndrepta către 17.000 de dolari. Pentru ca cazul tehnic pentru o crestere prelungita să fie intact, Henrich a spus că BTC trebuie să rămână peste 10.500 de dolari.

Atâta timp cât prețul Bitcoin se stabilizează peste 10.500 de dolari, Henrich a spus că este posibilă o crestere la 17.000 de dolari. El a spus:

„În primul rând, rețineți că scenariul indica o crestere in continuare doar in cazul in care pretul consolideaza peste rezistenta cu succes, adică atâta timp cât $ BTC poate rămâne peste linia de trend… Dar rețineți că, în interiorul consolidării pe un timeframe mai mare, un pattern bearish a apărut ceea ce indica ca ar putea ca trendul sa fie inversat din jurul valorii de 17.000. ”

Scenarii posibile pentru pretul Bitcoin

Pe termen scurt, analiștii indică diverși factori macro care ar putea stimula sentimentul în jurul Bitcoin. În special, valoarea dolarului american care se depreciază.În general, volumele de tranzacționare pe diverse piețe, inclusiv retail și instituțional, cresc.

De exemplu, interesul deschis al pieței futures Bitcoin CME tocmai a atins un nivel record. În ciuda lichidărilor în masă din 2 august, BTC a rămas relativ stabil peste nivelul cheie de asistență tehnică la 10.500 de dolari.

Cu toate că se pare că mai mulți factori contribuie la cresterea pretului Bitcoin, există două riscuri cu care se confruntă BTC pe termen scurt. În primul rând, este nevoie de ruperea clară a 12.000 de dolari pentru a-si continua cresterea. În al doilea rând, mai multe valori tehnice, chiar si indicele de “lacomie” este foarte sus la valoarea de 75%.

Cu toate acestea, nu se știe dacă lucrurile pozitive, cum ar fi numărul de „HODLers” care ating un nivel constant, pot compensa riscurile potențiale. Deocamdată, până când lumânarea săptămânală a BTC se va închide peste 11 500 USD, piața rămâne prudent optimistă, cu tendinte de urcare accentuata .