Deutsche Bank este optimistă in ceea ce priveste Bitcoin, în timp ce miliardarul Ricardo Salinas Pliego investeste in Bitcoin

Deutsche Bank a publicat cifre privind performanța pe piața tradițională și criptografică după o dezvoltare optimistă către un vaccin împotriva Covid-19. Raportând câștiguri inegale, piața de valori europeană a depășit performanțele stocurilor americane. Printre activele studiate, Bitcoin este unul dintre cei mai mari câștigători.

În urma anunțului Pfizer cu privire la avansurile sale de vaccinare, Deutsche Bank raportează un câștig de 1% pentru S&P 500. Deși banca indică faptul că performanța este „nesigură” ca indicator general al pieței, deoarece există companii care au beneficiat și au suferit de pe urma anunțului. După cum indică imaginea de mai jos, sectorul energetic arată cele mai bune performanțe pe piața tradițională.

Bitcoin BTC


Sectorul financiar, în special piețele bursiere spaniole și grecești, au înregistrat o redresare semnificativă, cu o creștere de aproape 15%. După cum se poate vedea în grafic, Bitcoin urmărește imediat piețele bursiere europene, cu câștiguri de aproximativ 13,4% în perioada 6-17 noiembrie și 70% în ultimele 6 săptămâni. Deutsche Bank atribuie performanța BTC atenției pe care a atras-o de la investitorii instituționali care o consideră „un activ de investiții credibil”.

Raportul lui Pal și al băncii sunt de asemenea de acord că performanța Bitcoin a fost superioară activelor de rezervă tradiționale. Cu pierderi de 3,6% în aur și 4,4% în argint în perioada de două săptămâni din noiembrie studiată de Deutsche Bank, Bitcoin (+ 13,4%) se consolidează ca o alternativă puternică ca un paradis sigur. Instituția bancară precizează:

[…] Se pare că există o cerere din ce în ce mai mare de a utiliza bitcoin acolo unde aurul era folosit pentru a acoperi riscul dolarului, inflația și alte lucruri.

Miliardarul dezvăluie investiții în Bitcoin
Pe de altă parte, un alt miliardar a investit in Bitcoin. Via Twitter, al doilea cel mai bogat om din Mexic și locul166 din lume, Ricardo Salinas Pliego, a spus că a alocat „10% din portofoliul său lichid” în Bitcoin. Salinas a făcut revelația după ce a făcut o recomandare adepților săi:

Astăzi vă recomand MODELUL BITCOIN, această carte este cea mai bună și cea mai importantă pentru a înțelege #Bitcoin. Bitcoin protejează cetățeanul de exproprierea guvernului.