Diginex devine public pe Nasdaq

Diginex devine public pe Nasdaq

După o majorare de capital de 50 de milioane de dolari și o fuziune inversă, acțiunile companiei de finanțare digitală Diginex au fost cotate la bursa Nasdaq sub bifa EQOS.

Diginex este „prima companie cotată în Nasdaq care acoperă întregul ecosistem al monedei virtuale”, a declarant pentru Cointelegraph CEO-ul Diginex, Richard Byworth, într-un interviu. “Cred că acest lucru este extrem de important pentru dezvoltarea industriei. Înainte de aceasta, ați avut destul de mult expunere doar la active cripto directe prin structuri similare ETF”, a spus el, menționând produse precum cele oferite de Grayscale.

Diginex este părintele mai multor entități cripto și blockchain diferite, inclusiv cripto-exchange-ul Equos și Digivault – aripa de custodie a activelor digitale ale companiei. Equos s-a deschis recent, pe 30 iulie.

Diginex este implicat în multe domenii ale spațiului crypto și blockchain, iar Byworth consideră că reprezintă o modalitate de a investi în spațiul crypto general prin intermediul pieței de valori din SUA.

„Acum aveți în sfârșit o tranzacție de pick-up pentru întreaga clasă de active.
“A avea acest lucru pe piețele publice este extrem de diferențiat”, a adăugat el. “Este o diversificare foarte bună a expunerii pentru un portofoliu axat pe această clasă de active.”

În anii 1800, americanii s-au îndreptat spre vest în căutarea aurului și au fost nevoiți să cumpere lopeți pentru a dezgropa metalul prețios. În consecință, a fost un pariu mai sigur pentru propriile companii de lopeti care au obținut profituri enorme în această epocă, mai degrabă decât pentru a căuta aurul însuși, ale cărui rezultate au fost mai puțin consistente. Diginex este ca o companie modernă de preluare și lopată, potrivit Byworth.

Pe lângă soluția sa de schimb, custodie, gestionarea activelor și platforma de tranzacționare în mai multe locații, Diginex se mândrește și cu implicarea în titluri de valoare digitale.

Diginex a adoptat o abordare indirectă pentru a deveni publică ca societate cotată la bursă, trecând printr-o companie de achiziții cu destinație specială sau SPAC – o clasificare referitoare la „companiile cu verificare necompletată care se formează în scopul fuzionării sau achiziționării altor companii”, așa cum sa explicat într-un articol TechCrunch.

Diginex a fuzionat cu 8i Enterprises, un SPAC care este deja tranzacționat public. Începând cu fuziunea inversă și listarea de astăzi, 8i Enterprises Acquisition Corporation poartă acum numele Diginex. Astăzi servește, în esență, ca prima zi de tranzacționare pentru EQOS, cunoscută anterior sub marcajul JFK (compania tranzacționa ca 8i Enterprises înainte de fuziunea inversă).

Debutul public al Diginex a fost de ani buni. Planurile pentru fuziunea inversă au ajuns la titluri în iulie 2019. Comisia pentru valori mobiliare din SUA (SEC), sau SEC, a dat fuziunea inversă și publicarea Nasdaq-ului public în luna februarie 2020.