Elrond (EGLD) anunță listarea criptomonedei eGold pe eToroX

Elrond (EGLD) anunță listarea criptomonedei eGold pe eToroX

Elrond, o platformă blockchain concepută pentru a avea o performanță de până la 1000 de ori mai rapidă decât alte rețele descentralizate, a anunțat că simbolul său eGold va face parte din activele digitale și criptomonedele oferite de platforma eToro, eToroX. Utilizatorii vor putea tranzacționa cu EGLD începând cu 23 decembrie a acestui an.

Platforma eToroX a fost creată pentru a oferi expunerea criptomonedelor clienților și instituțiilor profesionale. În comunitatea de tranzacționare criptografică, eToroX și-a construit o reputație ca o platformă extrem de eficientă, cu securitate și fiabilitate ridicate.

Platforma este un produs al gigantului eToro, așa cum am menționat mai sus, una dintre cele mai de succes companii comerciale din industrie. Cu o valoare estimată de 2,5 miliarde de dolari, eToro oferă servicii de gestionare a activelor, tranzacționare de acțiuni, mărfuri, valută și tranzacționare cripto pentru cei peste 15 milioane de utilizatori.

Platforma a beneficiat de interesul instituțional în creștere pentru Bitcoin și criptomonede ca magazine de valoare. BTC a atins un nou record istoric din 2017 și se află în prezent într-un ritm alcista care a împins prețurile pe toată piața.

Listarea eGold a fost anunțată după ce platforma sa, Elrond, a reușit să ofere prima soluție de scalare bazată pe o arhitectură de sharding. Elrond are un mecanism Adaptive Fragment State și un algoritm de consens numit Secure Proof of Stake (PoS). Astfel, este capabil să livreze un flux de 15.000 de tranzacții în fiecare secundă cu un potențial și mai mare. În testele publice, Elrond a înregistrat un total de 263.000 de tranzacții pe secundă.

Mai scalabil decât Bitcoin și Ethereum, Elrond vizează piața globală
În schimb, două dintre cele mai importante blockchains din top 10 criptografice sunt cu mult în spatele lui Elrond: Bitcoin operează cu o medie de 7 tranzacții pe secundă și Ethereum cu doar 14 tranzacții pe secundă. Prin urmare, blockchain-ul eGold a fost comparat cu introducerea tehnologiei internetului în bandă largă în primii ani ai industriei emergente a conexiunilor digitale.

Împreună cu performanța ridicată a tranzacțiilor pe secundă, Elrond a anunțat lansarea propriului portofel digital pentru a permite plățile globale, cunoscut sub numele de Maiar. Portofelul va fi lansat pe 31 ianuarie 2021.

Acest lucru va permite utilizatorilor Elrond să profite de o perioadă de creștere rapidă, adoptare sporită în industria de masă și cripto. Blockchain-ul se concentrează pe implementarea funcțiilor similare PayPal, Venmo, Google Pay, Apple Pay, printre altele. Cu toate acestea, va avea avantajul de a funcționa fără o politică Know Your Customer (KYC) și cu taxe mici. Beniamin Mincu, CEO și fondator al Elrond, a spus următoarele:

În cei 10 ani de existență, Bitcoin a dovedit că criptomonedele sunt sigure și pot servi unui scop important în economia internetului. Elrond deschide o nouă frontieră care oferă performanță blockchain la scară de internet și o aplicație intuitivă numită Maiar, prin care ne propunem să aducem următorii miliarde de oameni în spațiul blockchain.