Este Bitcoin cu adevărat aur digital?

Este Bitcoin cu adevărat aur digital?

Astăzi, prețul aurului a atins un nou nivel record la 2.008 dolari, iar activul este acum în faza de descoperire a prețurilor.

Metalul prețios pare să se ralieze din cauza scăderii dolarului american și acest lucru ar putea afecta, de asemenea, pozitiv Bitcoin (BTC) pe termen mediu, datorită corelației dintre cele două active.În tranzacționare, termenul descoperire a prețurilor se referă la momentul în care prețul unui activ își depășește valoarea maximă anterioară. Având în vedere că aurul caută acum un vârf nou, iar impulsul său rămâne puternic, comercianții se așteaptă ca activul să continue să aprecieze până când se va stabili un nivel clar de rezistență.

Un dolar slab este bun pentru aur și, eventual, pentru Bitcoin

Potrivit lui Peter Schiff, președintele SchiffGold și un cunoscut avocat al aurului, dolarul care a slăbit a împins aurul în sus. Schiff a spus:„Prețul #gold este acum peste 2.000 USD pe uncie pentru prima dată. Deocamdată, importanța nivelului minim al dolarului este pierdută pentru marea majoritate a investitorilor. Dar, pe măsură ce reperele de mii de dolari cad ca domino, gravitatea problemei va fi mai aparentă. “


În ultimele luni, valoarea dolarului american a scăzut substanțial în comparație cu alte monede de rezervă de top. În consecință, aceasta a sporit activele alternative și sigure, inclusiv aurul.După cum a raportat Cointelegraph, directorii industriei consideră că un dolar care slăbește ar putea consolida și tendința prețurilor Bitcoin. CEO-ul OKEx, Jay Hao, comerciantul Scott Melker și cercetătorul Mark Wilcox, au declarat că de scăderea dolarului a beneficiat Bitcoin.

Identificând corelația inversă dintre dolarul american și Bitcoin, Melker a spus:„Bitcoin este linia albastră. Dolarul este linia gri. Vedeți acțiunea inversă? ”


De-a lungul timpului, Schiff a subliniat că aurul ar putea continua să înregistreze un raliu exploziv pe măsură ce declinul dolarului zguduie investitorii. Schiff a adăugat:„Nimeni nu pare îngrijorat de scăderea dolarului. Probabil că va rămâne asa până când toamna va veni cu un crash (scadere masiva), ceea ce nu cred că se va intampla până la ruperea indicelui dolarului 80. La ritmul său actual de scădere, acest nivel ar putea fi încălcat înainte de sfârșitul anului, poate chiar în ziua alegerilor. “


Factorii similari sunt sentimentul investitorilor în aparenta în jurul aurului și Bitcoin. Pe termen scurt, din cauza creșterii cazurilor de coronavirus și a incertitudinii investitorilor, analiștii sunt în curs de dezvoltare pentru o tendință sumbră a dolarului.

Confluența corelației recente dintre Bitcoin și aur iar de dolarul în scădere ar putea beneficia BTC în 2021.

Este Bitcoin cu adevărat aur digital?

Cercetătorii de la Cryptowat.ch, un furnizor de date de piață, au explicat recent că aurul se potrivește cu multe dintre caracteristicile expuse de Bitcoin, cu excepția ca BTC are caracteristici unice suplimentare precum portabilitatea și transacabilitatea. Cercetătorii au spus:„În ceea ce privește trăsăturile ca bani, aurul se potrivește cu Bitcoin în categoriile de fungibilitate și costisire de falsificat.”


Deoarece prețul Bitcoin a atins apogeul în 2017, percepția activului digital ca stocare de valoare continuă să se îmbunătățească. Deoarece aurul se ridică la noi maxime, Bitcoin primește mai mult interes din partea instituțiilor și este asociat continuu cu aurul. Acestia sunt toți factorii care ar putea avea un impact pozitiv asupra prețului BTC pe termen mediu, în special luând în considerare raliul de 24% al BTC în ultima lună.