Esti pregatit pentru alegerile din SUA? 5 lucruri de urmărit pentru Bitcoin săptămâna aceasta

Esti pregatit pentru alegerile din SUA? 5 lucruri de urmărit pentru Bitcoin săptămâna aceasta

Bitcoin (BTC) începe o nouă săptămână și o lună la doar câțiva dolari distanță de cea mai mare închidere lunară din istorie – ce urmează?

Cointelegraph analizează cinci factori de preț care pot influența BTC / USD pe măsură ce SUA intră la vot și coronavirusul provoacă noi blocaje la nivel european.

Ziua alegerilor se apropie pentru Trump vs. Biden
Săptămâna aceasta conține un eveniment geopolitic care în mod tradițional face ravagii cu piețele: alegerile prezidențiale din SUA.

Venind într-un moment în care coronavirusul enervează și restricționează viața de zi cu zi pentru mulți cetățeni americani, piețele vor urmări cu atenție rezultatul pentru indicii cu privire la politica viitoare a președintelui.

Implicațiile nu sunt doar sociale. Premierile economice au însoțit virusul, cu consecințe, inclusiv companiile care au renunțat la banii clasici datorita inflatiei rapide in schimbul Bitcoin.

După cum a raportat Cointelegraph, analiștii consideră că, indiferent de cine câștigă, rezultatul va fi un avantaj pentru paradisurile sigure, cum ar fi aurul. Bitcoin, în ciuda faptului că este mai puțin legat de piețele macro, în general, poate reacționa la mișcările din dolarul SUA.

Luni, indicele valutar al dolarului american (DXY), un indicator cu care BTC / USD a arătat o corelație inversă, a continuat o urcare de o săptămână pentru a crește peste 94.


“Acțiunile din Asia au crescut susținute de activitatea optimistă a fabricii din China, începând volatil, începând cu săptămâna crucială din alegerile din SUA și întâlnirea Fed, evenimente care ar putea da tonul piețelor pentru restul anului 2020”, a rezumat luni analistul Holger Zschaepitz pe Twitter.

Zschaepitz observase în weekend că Bitcoin crește în tandem cu volumele de datorii cu randament negativ la nivel mondial. Obligațiunile globale cu randamente negative – în cazul în care creditorul îl plătește literalmente pe împrumutat – au scăzut de la un record de 17 trilioane de dolari la 12 trilioane de dolari până la sfârșitul anului 2019, pentru a crește din nou în acest an.

„Randamentele negative sunt bune pentru Bitcoin, care nu produce niciun interes în sine”, a explicat el.

Europa salută tipărirea banilor

Dincolo de SUA, situația piețelor din Europa părea sumbru datorită blocării coronavirusului care revine pe continent.

Pe fondul unor noi avertismente de contracții ale activității economice datorate măsurilor, piețele au început să renunțe chiar la semne optimiste în favoarea reducerii potențialelor consecințe electorale.

Zschaepitz a menționat că acțiunile germane au pierdut în valoare de 4,1 miliarde de dolari săptămâna trecută, cel mai mult de la prăbușirea din martie.

Pentru susținătorii Bitcoin, timpul a fost la fel de potrivit ca oricând să cumpere, deoarece Banca Centrală Europeană (BCE) a confirmat mai multe stimulente și mai mulți bani de imprimare.

În ceea ce privește noul blocaj al Germaniei, popularul comerciant MMCrypto a cerut adepților Twitter să reducă expunerea la fiat.

„Vestea nebună este că afacerile care trebuie să închidă vor obține până la 75% din venituri în bani proaspăt tipăriți”, a subliniat comerciantul.

Mini-golurile futures „bullish” se deschid și se închid
Concentrându-se pe declanșatorii de preț specific Bitcoin, acțiunea din weekend a permis încă o așa-numită „decalare” să se deschidă pe piețele futures.

Lacunele se formează atunci când sfârșitul tranzacționării de o săptămână se află la un preț diferit față de începutul următoarei. Din punct de vedere istoric, BTC / USD se mută pentru a revizui nivelurile lăsate de weekend, indiferent dacă acestea sunt mai mari sau mai mici decât prețul spot de luni.

După cum a remarcat analistul de piață Zack Voell, patru mici lacune au apărut pe piața futures Bitcoin a CME Group – în fiecare weekend din ultimele patru săptămâni a produs unul.

„Deschiderea futures-ului CME bitcoin cu un decalaj în creștere pentru a patra săptămână consecutivă. Este destul de urât ”, a comentat Voell. O schimbare ulterioară în jos în cursul tranzacționării de luni a închis un decalaj în intervalul scăzut de 13 700 $.

După cum a raportat Cointelegraph, doar un mic decalaj de 16.000 de dolari rămâne mai mare în topul istoric al prețurilor Bitcoin, în timp ce mai jos, un decalaj de 9.600 de dolari nu a reușit să se umple ultima dată când Bitcoin a scăzut scurt sub 10.000 de dolari.

Pentru trader-ul l veteran Peter Brandt, care a prognozat corect diferite evenimente de preț Bitcoin înainte ca acestea să se întâmple, rezultatele au fost mai mult decât promițătoare.

Mai exact, instituțiile ar vedea cifra lunară strânsă ca un instrument esențial pentru consolidarea sentimentului optimist. Bitcoin a început să se tranzacționeze în octombrie cu aproximativ 10.750 dolari.

Brandt a postat pe Twitter:

„Prețul de închidere al Bitcoin în octombrie a fost în limita dolarilor față de cea mai mare închidere lunară de până acum. De ce contează prețurile lunare? Evaluarea activelor B / C la sfârșitul lunii este modul în care participanții instituționali își evaluează deținerile și investițiile. ”
Între timp, pe graficul săptămânal, 14.000 de dolari rămân la fel de puternici, cu doar o scurtă fitilă în weekend, oferind indicii de forță pentru a întoarce nivelul drept suport. Dincolo de 14.000 de dolari, rămâne foarte puțin în calea creșterii Bitcoin către rezistența sa „supremă” la maxime istorice de aproape 20.000 de dolari.

Elementele fundamentale sunt menite să agite mineritul
După cum a remarcat Cointelegraph săptămâna trecută, fundamentele rețelei Bitcoin înregistrează o revoltă în prezent.

Dificultatea, o măsură a concurenței și a sănătății economice a minerilor și o parte esențială a ecosistemului auto-întreținerii Bitcoin, va scădea cel mai mult de marți, martie.

La -14,27%, conform estimărilor în timp de publicare, dificultatea va imita pierderile în urma prăbușirii activelor încrucișate induse de coronavirus.

Fenomenul nu este neapărat rău. Dificultatea mai mică înseamnă o participare mai ușoară pentru minerii mai mici, în timp ce participarea crescută în general va reduce taxele de tranzacție Bitcoin și va reduce timpul de blocare, ambele crescând brusc în ultimele două săptămâni.