Ethereum 2.0: Faza 0 lansată cu succes, va crește prețul?

Anii de muncă s-au concretizat odată cu desfășurarea cu succes a fazei 0 a Ethereum 2.0. Cunoscută sub numele de Serenity, Beacon Chain marchează începutul migrației Ethereum către un blockchain bazat pe Proof-of-Stake (PoS). Comunitatea și un sector al spațiului cripto sărbătoresc evenimentul. Dezvoltatorul Ethereum Core, Péter Szilágyi a spus:

Sunt foarte fericit că proiectul a atins această fază și atât felicitări, cât și noroc pentru toți oamenii implicați! Iată câteva ore, zile, săptămâni și luni!

Blocul Genesis al Ethereum 2.0 a fost validat cu o participare de 80% în rețea și peste 27.000 de validatori.


Cofondatorul Ethereum, Joseph Lubin, a declarat că Beacon Chain este un exemplu al modului în care rețeaua a reușit să atragă investitori din întreaga lume să participe la modelul său de consens.

În acest sens, Lubin consideră că PoS este o îmbunătățire pentru „stimulentele în economia criptografică” care fac din Ethereum „un pilon” ca rețea fără încredere care funcționează fără a fi nevoie de o terță parte. Potrivit cofondatorului Ethereum, realizarea reflectă disponibilitatea comunității de a construi o rețea complet descentralizată. Lubin a adăugat:

Economia globală are nevoie de un cadru de referință obiectiv de încredere pentru a coordona logica și tranzacțiile între rețelele de afaceri. Ethereum este principalul candidat, funcționând deja ca strat global de decontare pentru aproximativ 1 trilion de dolari în active digitale pe web descentralizat.

Una dintre promisiunile Ethereum 2.0 este îmbunătățirea scalabilității rețelei. Lubin recunoaște că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, dar consideră că comunitatea „demonstrează că, cu stimulentele potrivite”, Ethereum poate deveni o platformă mai sigură și descentralizată.

În următorii câțiva ani, dezvoltatorii se vor concentra pe dezvoltarea de noi capacități pentru a face Ethereum mai scalabil. Introducerea fragmentelor va fi o realizare importantă pentru a atinge acest obiectiv. Inventatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a fost un membru activ al sărbătorii. Pe contul său de Twitter, el a distribuit următorul mesaj:

După cum arată imaginea din Tweet, mesajul postat în blocul Genesis (domnul F. era aici) este o referință la un autograf pe care Buterin l-a dat membrilor trupei Queen. Dezvoltatorul Ethereum, Hudson Jameson, a arătat acest lucru clar membrilor comunității care nu erau conștienți de relația dintre Buterin și formația rock.


Îngrijorări legate de Ethereum 2.0

În mijlocul sărbătorilor, alți membri ai comunității criptografice au început să discute despre posibilele implicații ale acestei noi etape pentru Ethereum. Printre principalele preocupări ale utilizatorilor se numără posibila creștere a centralizării rețelei, viitorul ecosistemului DeFi datorită posibilelor modificări ale protocolului Ethereum 1.0 și o posibilă modificare a reglementărilor față de Ethereum 2.0.

Autoritățile de reglementare precum CFTC SUA au declarat mărfurile Ethereum și Bitcoin pe baza protocolului lor de consens. Migrarea către PoS ar putea schimba acest lucru și ar putea face tranzacționarea cu ETH2 o activitate impozabilă, a comentat un utilizator de Twitter.

Între timp, prețul ETH se ridică la 573 USD, cu câștiguri de 7,62%, care arată o reacție bună la implementarea fazei 0. În ultimele 30 de zile, ETH a înregistrat câștiguri de 61,91%. După cum a fost înregistrat de firma Glassnode, numărul de adrese Ethereum care au profit a înregistrat un maxim de doi ani de 88.263, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Ethereum ETH