Ethereum: Data de lansare pentru Eth 2.0 este stabilită – pretul creste 10% dupa anunt

Ethereum: Data de lansare pentru Eth 2.0 este stabilită - creșterea prețurilor cu mai mult de 5%

După cum am raportat ieri, comunitatea Ethereum aștepta cu nerăbdare confirmarea oficială a lansării contractului de depozit Eth 2.0. Inițial, a existat o oarecare confuzie după ce a apărut o intrare pe GitHub, dar nu a putut fi atribuită în mod clar lansării Eth 2.0. Câteva ore mai târziu, însă, Fundația Ethereum a publicat o postare care confirmă lansarea contractului de depozit și anunță o dată potențială de lansare pentru Eth 2.0.

Lansarea Ethereum 2.0 va avea loc pe 01 decembrie 2020
Faza 0 a Ethereum 2.0 este programată să înceapă la 1 decembrie 2020, cu condiția îndeplinirii anumitor condiții. Toți investitorii care doresc să participe la stake pot plăti acum cel puțin 32 de eteri (ETH) în contract prin intermediul platformei de lansare și astfel se pot pregăti pentru început. Contractul de depozit trebuie să colecteze un total de cel puțin 16 384 de depozite de 32 ETH fiecare, 524 288 ETH sau aproape 200 de milioane de dolari, pentru a lansa lanțul Beacon.

Raportul mai precizează că suma necesară trebuie să fie disponibilă cu cel puțin 7 zile înainte de lansarea preconizată, altfel lansarea va fi amânată cu încă 7 zile. Până în prezent au fost depuse 15.461 ETH, astfel încât încă lipsesc 508.827 ETH, pentru a acorda lansarea rețelelor principale. Deja după 30 de minute s-au depus peste 1 milion de dolari, totuși participarea ar putea rămâne destul de limitată, deoarece depozitul nu este reversibil.

În acest sens, ConsenSys a subliniat, de asemenea, în cel de-al treilea raport trimestrial că oportunitățile de randament mai ridicate pe piața DeFi ar putea descuraja unii investitori să își asume eterul. ETH depusi sunt blocati timp de aproape 2 ani:Transferurile între validatori sunt dezactivate până cel puțin la faza 1. Validatorii vor trebui să aștepte până la faza 2 (aproximativ doi ani) pentru a se putea retrage într-un anumit fragment.


Dezvoltatorul șef Danny Ryan a explicat, de asemenea, că cu cât sunt depuse mai multe ETH, cu atât randamentele anuale vor scădea mai repede:Cu toate acestea, randamentele anuale vor scădea rapid cu cât sunt mize mai multe ETH. Cinci milioane de ETH mizați vor scădea cu aproximativ 7% randamentul net, care va scădea cu 10 milioane ETH mizați până la abia 5%.


În ciuda a tot ceea ce face, Comunitatea, precum și Vitalik Buterin se prezintă cu încredere pentru viitor și consideră începutul fazei 0 o etapă importantă. Startul a fost amânat de mai multe ori după probleme de performanță și au apărut alte câteva erori în testnetul Spadina. Ca rezultat, testul Zinken a fost pornit, dar după scurt timp obiectivul, simularea Genezei, a fost atins cu succes. Participarea la testnet a fost mai degrabă restrânsă, deoarece, potrivit comunității, stimulentele de miză nu au fost chiar motivante.

Prețul Ethereum crește peste 10%
După ce Bitcoin, în special, a reușit recent să crească în preț, Ethereum urmează acum exemplul și a înregistrat o creștere a prețului de 10% la un preț de 413 USD în ultimele 24 de ore. Lansarea Eth 2.0 este văzută de experții din industrie ca un catalizator pentru creșteri suplimentare de preț.

Potrivit lui Adam Cochran, fost director de marketing al Dogecoin, se va produce un șoc de ofertă din cauza cererii ridicate, atrăgând tot mai mulți investitori să participe la stake pe ETH. În cele din urmă, va crea un efect FOMO:


Acest lucru creează FOMO în rândul investitorilor cu amănuntul care reacționează de obicei târziu la orice stimul de investiții (cumpără parțial în sus și se vând parțial în jos). Investitorii cu amănuntul, în special cei în modul FOMO, tind să fie greu și extinși. Vor face cumpărături de pe piață pentru a se asigura că nu ratează.