Ethereum la un moment crucial, 8 elemente fundamentale indică o tendință puternică de urcare

Ethereum la un moment crucial, 8 elemente fundamentale indică o tendință puternică de urcare

Săptămâna aceasta va avea loc  unul dintre cele mai importante evenimente pentru Ethereum vreodată. Pe 1 decembrie va avea loc începutul fazei 0 a Ethereum 2.0. Evenimentul ar putea împinge ETH la noi maxime istorice și, deocamdată, analiștii sunt extrem de optimisti în privința acestuia și a fundamentelor puternice pe care le afișează.

La momentul publicării, ETH tranzacționează la 589 USD, cu câștiguri de 3% în ultimele 24 de ore. În graficele săptămânale și lunare, ETH prezintă câștiguri de 0,34% și 42,51%, depășind câștigurile Bitcoin (34,71%) în aceeași perioadă

Ethereum arată cele mai bune elemente fundamentale ale anului
Potrivit directorului firmei de investiții DTC Capital, Spencer Noon, există 8 indicatori care arată că Ethereum a intrat pe o piață bull. Prima este numărul de adrese active zilnice pentru Ethereum care s-au dublat într-un an la aproape 500.000, așa cum se arată mai jos.

Ethereum ETH


În plus, blockchain-ul Ethereum a avut unul dintre cei mai importanți ani în ceea ce privește veniturile din taxe. Prin urmare, Noon o consideră „cea mai utilă rețea din lume”. După cum arată imaginea de mai jos, blockchain-ul Ethereum a generat taxe de 2,9 miliarde de dolari în medie, în 7 zile. Bitcoin a generat doar 1,2 miliarde de dolari în acea perioadă.

Ethereum ETH


După cum arată și imaginea de mai sus, taxele generate pe bursa descentralizată Uniswap sunt acum la același nivel cu cele generate de Bitcoin. În acest sens, Noon a mai declarat că în medie zilnic se cheltuiesc aproximativ 80 de miliarde taxe în Ethereum. Această cifră a crescut din iulie 2017 și este în prezent la un nivel record.

Ethereum ETHAlte valori importante sunt că 16 miliarde de dolari în stablecoins au fost emise pe Ethereum cu o „creștere parabolică” de la începutul anului 2020 și numărul de utilizatori DeFi, care a atins 1 milion. Acest lucru se reflectă, de asemenea, în valoarea totală blocată (TVL) în protocoalele DeFi, cu un maxim istoric de 14 miliarde de dolari și aproape 3 miliarde de dolari în BTC blocat. Noon concluzionează:

DEX-urile de pe Ethereum au obținut un volum de 20 de miliarde de dolari în ultimele 30 de zile, aducând totalul combinat la 86 de miliarde de dolari anul acesta – un semn că DEX-urile pot concura cu bursele centralizate de top.

Ethereum ETH


După cum a raportat CNF, experții prezic că lansarea Ethereum 2.0 va avea un impact pozitiv asupra prețului ETH. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă o cantitate imensă de ETH este blocată în protocol, rezultând un șoc de aprovizionare. Odată cu creșterea cererii de ETH din sectorul DeFi și utilizarea blockchain-ului în creștere, posibilitatea pare din ce în ce mai reală. După cum a indicat recent inventatorul Ethereum, Vitalik Buterin 775.232 ETH (152%) au fost blocate în contractul de depozit.

Ca ultimul indicator pentru fundamentele puternice, Glassnode a înregistrat recent o creștere a numărului de adrese care au mai mult de 10.000 ETH. Numărul de balene Ethereum, care dețin mai mult de 10.000 ETH, a atins un maxim de 3 luni de 1.062. Compania de analiză a datelor a aflat că numărul de adrese cu un sold mai mare de zero ETH a atins un nou maxim istoric de peste 50 de milioane.