Experții cred că prețul protocolului Yearn.Finance poate ajunge până la $315.000

Experții cred că prețul protocolului Yearn.Finance poate ajunge până la $315.000

O parte din boom-ul sectorului Ethereum DeFi se bazează pe protocoalele sale inovatoare. Yearn.finance a fost unul dintre cele mai importante în acești termeni, iar creatorul său Andre Cronje a anunțat o nouă actualizare care „va fi probabil cea mai complexă de până acum”.

Prin intermediul Twitter, popularul dezvoltator al yearn.finance a anunțat că noul sistem al Yearn va funcționa cu protocolul de lichidități derivate Synthetix, protocolul de împrumut Aave și Chainlink și va putea rula fie pe primul, fie pe al doilea strat al rețelei Ethereum. În acest fel, utilizatorii ar putea utiliza soluțiile care le permit să reducă comisioanele de tranzacție.

Creatorul yearn.finance a realizat un sondaj pentru a-i întreba pe adepții săi dacă doresc să afle mai multe detalii despre whitepaper, din cauza complexității la care a făcut referire sau dacă preferă să aștepte lansarea noului sistem. Sondajul este încă activ, în momentul publicării, și cu 53,9% din 5.847 de voturi, participanții s-au aplecat spre a doua opțiune: „Surprinde-mă”. Un utilizator a răspuns la următorul sondaj Cronje:

Sună cum ar fi activele sintetice care conțin / arsă swap-uri folosind oracole Chainlink pentru a determina prețurile, AAVE pentru a utiliza finanțare pentru monetare și contracte / etos SNX pentru arhitectura generală.

Odată cu dezvoltarea Yearn, Cronje a fost deosebit de activ cu modelul de guvernanță al protocolului de schimb descentralizat Uniswap. De la lansarea token-ulde guvernanță UNI, Cronje a făcut actualizări constante asupra procesului de votare, care va permite comunității să ia una dintre primele decizii folosind token-ul

„Yearn este Amazonul finanțelor descentralizate”

Popularitatea lui Andre Cronje este evidențiată de impactul pe care îl are asupra comunității cripto. Anunțul actualizării platformei l-a motivat pe Lou Kerner, fondatorul JustStable.com și partener la CryptoOracle, să scrie despre viitorul optimist al Yearn și al sectorului DeFi. Într-o publicație pe Medium, Kerner a declarat că yearn.finance și simbolul său de guvernare YFI sunt „cel mai interesant și expansiv proiect” pe care l-a văzut în cei trei ani de experiență cu criptomonede.

Kerner a împărtășit o imagine a firmei de analiză a datelor Messari comparând Yearn cu Amazon. Acest lucru se datorează caracteristicilor protocolului care îi permit să ofere utilizatorilor o metodă simplă de a intra în sectorul DeFi și de a “farma” fără a fi nevoie să cunoască beneficiile fiecărui protocol. Acest lucru face din Yearn un protocol care se adaptează rapid nevoilor utilizatorilor și tendințelor pieței. După cum arată imaginea de mai jos, Yearn are cel puțin un produs în cele 6 domenii principale ale industriei DeFi.


Kerner susține că inovațiile constante ale yearn.finance îl vor face un protocol „eficient” dificil de bifurcat. El a mai afirmat că ultimele anunțuri ale Cronje, dacă vor fi finalizate conform planului, vor face din yearn.finance o platformă „schimbătoare de jocuri”. Kerner prezice că simbolul YFI va ajunge între 241.000 și 315.000 USD până la sfârșitul anului 2024.
l.