Experții spun că instituțiile au dus creșterea Bitcoin la 19.000 de dolari, altseason este pe cale sa inceapă

Experții spun că instituțiile au dus creșterea Bitcoin la 19.000 de dolari, altseason este pe cale sa inceapă

Analiștii indică cererea din partea instituțiilor financiare și a companiilor cotate la bursă ca fiind principalele forțe din spatele retestării bruște a maximelor sale istorice ale Bitcoin (BTC).

„Motivul principal al creșterii constante în Bitcon a fost interesul crescut și activitatea de cumpărare agresivă de la instituții”, a spus Nick Cote de la platforma de tranzacționare gamificată Hxro Labs. „Mulți investitori trec prin Grayscale.”

Cererea instituțională în creștere poate fi văzută printr-o acumulare grea de către Bitcoin Trust a lui Grayscale, deținând fondurile BTC de peste 500.000 la începutul acestei luni.

Cote a mai spus că companii americane de top precum Square și Microstrategy „pun BTC pe cărțile lor ca o acoperire împotriva inflației și a gestionării deficitare a politicii monetare de la băncile centrale”. El a descris acest comportament ca fiind „o buclă de feedback pozitiv” pe piețe:

„Desigur, vor exista retrageri, dar atâta timp cât instituțiile cred că narațiunea utilizării Bitcoin ca depozit de valoare sau acoperire împotriva inflației, devine o buclă de feedback pozitivă.”
Șeful de tranzacționare NEM, Nicholas Pelecanos, a fost de acord, afirmând că fundamentele Bitcoin sunt acum mai puternice decât oricând, indicând dinamica aprovizionării după înjumătățire, o creștere a adoptării instituționale și o serie de „companii americane cotate la bursă care își mută 10% din bilanț activul. ”

Pelecanos urmărește acum o creștere a piețelor altcoin, declarând: „BTC a revenit la nivelurile sale ridicate din toate timpurile, dar ceea ce merită remarcat este evaluarea altcoinelor, care sunt în medie cu 50% sub maximele lor din toate timpurile . ”

În ciuda perspectivelor sale optimiste pentru altele, Pelecanos a avertizat că multe criptomonede (alts) nu au reușit să atragă adoptarea semnificativă, afirmând:

„Unele altcoins reprezintă proiecte care nu mai funcționează, dar alte proiecte au cunoscut o dezvoltare extraordinară atât în ​​ceea ce privește adoptarea, cât și tehnologia.”
Analiștii au arătat, de asemenea, semnale pozitive provenite de pe piețele miniere, iar directorul tehnic al Glassnode, Rafael Schultze-Kraft, a menționat că minerii au acumulat încă 10.000 BTC din martie.

Veniturile minerilor au înregistrat, de asemenea, de curând noi maxime de la an până în prezent, după recuperarea nivelurilor de pre-înjumătățire, cu venituri zilnice care depășeau 20 de milioane de dolari.