Experții sunt de acord – Bitcoin se pregătește pentru „o plimbare nebună cu racheta”

Experții sunt de acord - Bitcoin se pregătește pentru „o plimbare nebună cu racheta”

într-un interviu pentru Yahoo Finance, legendarul investitor Paul Tudor Jones și-a reiterat cazul optimist pentru Bitcoin. Jones consideră că valorificarea de piață a criptomonedei este „greșită”. BTC are o capitalizare de piață de 360 ​​miliarde de dolari, ceea ce nu reprezintă cea mai importantă caracteristică – o ofertă limitată de 21 de milioane. Spre deosebire de Bitcoin, există 93 de miliarde de dolari în acțiuni, aproximativ 9 miliarde de dolari în aur și „Dumnezeu știe câte miliarde de monede fiduciare”.


Legendarul investitor a scris în mai o notă în care a comparat Bitcoin cu aurul în anii 1970. În acest moment, Bitcoin abia își revenea după prăbușirea pieței din martie, când prețul său a scăzut sub 4.000 de dolari. Acum, legendarul investitor a susținut că BTC seamănă cu acțiunile de pe internet în primele zile ale anilor ’90.

Deoarece internetul era la început, nimeni nu știa cum să-l prețuiască din cauza lumii de posibilități care ne aștepta. Ceea ce poți fi sigur este că, probabil, acum 20 de ani, copiii și nepoții noștri vor folosi un fel de monedă digitală.

În viitor, criptomonedele și activele digitale ar putea fi împărțite în cele cu o ofertă limitată sau „criptomonede prețioase” și altele care sunt utilizate pentru tranzacții mai cotidiene, cum ar fi stablecoin Tether sau Ethereum.

Și deci în acea lume, unde se încadrează Bitcoin? La fel și unele dintre celelalte criptomonede. Unde se potrivește Ethereum sau Tether?

Tudor Jones a subliniat din nou că Bitcoin va fi cea mai importantă criptomonedă dintre ceea ce ar putea fi descris ca „criptă prețioasă”, reiterând că oferta sa limitată este una dintre cele mai importante caracteristici ale sale. Acest lucru conferă BTC „integritate istorică”. Legendarul investitor a adăugat, de asemenea:

Crypto va face o plimbare nebună cu rachete, urcând și coborând pe parcurs. Dar presupun că, în special, Bitcoin va fi substanțial mai mare în 20 de ani decât acolo unde este acum. Și cine știe ce rol are în sistemul monetar?

Jones crede că piața tradițională se află pe o cale de migrație a investițiilor, după ce incertitudinea asupra rezultatului alegerilor prezidențiale s-a risipit. Prin urmare, el se așteaptă să existe o creștere a investițiilor în „active mai riscante” și, astfel, să beneficieze masiv de Bitcoin.

Ce se va întâmpla când Bitcoin sparge 20.000 de dolari?
Expertul Qiao Wang este de acord. Potrivit acestuia, piața se pregătește pentru o perioadă de urcare, după o piață urs care a durat 3 ani. În acest sens, Wang consideră că marca de 20.000 de dolari va fi începutul unei noi tendințe ascendente fără precedent:
Odată ce rupem 20.000 de dolari (iminent și inevitabil), putem arunca valorile și elementele fundamentale pe fereastră. Totul va fi un comerț cu impuls uriaș. Wang a adăugat că comportamentul BTC și al pieței criptografice va fi apoi dificil de prezis. În plus, el crede că marii investitori vor continua să joace un rol cheie în 2021. Giganții instituționali precum BlackRock și-au exprimat deja interesul pentru a câștiga expunerea la Bitcoin.