Fidelity Digital Assets a împărtășit un model pe care prețul Bitcoin pare să-l urmeze

Firma de administrare a activelor, Fidelity Digital Assets, a publicat recent un raport care analizează modelul de evaluare stoc-to-flow creat de Plan B. Raportul a fost creat ca o modalitate de a examina motivele care atrag interesul pentru Bitcoin ca investiție. După cum notează Fidelity Digital Assets, Bitcoin este din ce în ce mai integrat în portofoliile tradiționale de investiții.

În acest sens, raportul subliniază că Bitcoin are două caracteristici care îl fac sa fie considera SoV ( stocare de valoare). În primul rând, Bitcoin este un bun economic rar și, prin urmare, pe termen lung este un mijloc de protecție împotriva „pierderii reale a valorii”. Aceasta se dezvoltă acum mai puternic ca niciodată, în timp ce companii precum MicroStrategy migrează spre Bitcoin pentru a se proteja împotriva politicilor inflaționiste ale Rezervei Federale.

O altă caracteristică care face din Bitcoin un depozit de valoare este faptul că deficitul său la momentul înființării a fost încorporat în protocol și nu poate fi schimbat. Mai mult, politica monetară a Bitcoin este aplicată în mod descentralizat, tranzacțiile sunt verificate decent de către utilizatorii rețelei, deci nu există o putere centrală care să poată schimba designul fundamental.

Bitcoin ca o stocare de valoare în creștere

Fidelity Digital Active afirmă în continuare că rata de adoptare scăzută a Bitcoin nu îi permite să aibă în continuare statutul de stocare de valoare. Acesta este motivul pentru care raportul compară Bitcoin cu primele zile ale Facebook, când avea doar 50 de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, firma de administrare a activelor consideră că este o „juxtapunere interesantă”, că reducerea la jumătate a Bitcoin, care a avut loc în mai, a coincis cu un nivel fără precedent de stimul monetar, care a fost implementat pentru atenuarea efectelor pandemiei coronavirusului.

În acest sens, reducerea la jumătate, descentralizarea și lipsa și alte caracteristici menționate mai sus fac din Bitcoin cel de-al doilea activ cel mai rezistent după aur, conform raportului stoc-flux. Această măsurătoare este folosită pentru a cuantifica „duritatea” unei mărfuri. Fidelity Digital Assets subliniază potențialul Bitcoin ca  stocare de valoare în perioadele de criză și potențialul său de a aprecia în continuare situația economică actuală:Mărfurile cu un stoc dificil de dublat din cauza unei rate scăzute a producției în raport cu oferta existentă. istoric a servit ca stocare  superioara de valoare (…). Aurul, cel mai rezistent magazin de valoare de-a lungul veacurilor, are cel mai mare raport stoc-flux, urmat de bitcoin (astăzi) și argint. În urma reducerii recente la jumătate (mai 2020), decalajul dintre raportul aur și bitcoin a fost comprimat. Stocul de flux al Bitcoin va eclipsa cea a aurului după următoarea jumătate (2024).Graficul de mai jos se bazează pe modelul de evaluare bazat pe stocul de flux creat de analistul Plan B.

Firma de administrare a activelor Grayscale este de acord cu concluziile Fidelity Digital Assets, așa cum se arată în graficul de mai jos. Prin urmare, Grayscale se bazează pe date istorice pentru a puncta o posibilă creștere a adoptării Bitcoin ca magazin de valoare. Cu toate acestea, firma de administrare a activelor are în vedere următoarele:Deși este adevărat că prețul a urmat acest model stoc-flux cu o corelație ridicată, relația poate fi falsă și nu ține cont de cererea necesară pentru aprecierea prețurilor.