Gigantul de streaming audio Spotify analizează plățile cripto

Gigantul de streaming audio Spotify analizează plățile cripto

Spotify, unul dintre cei mai mari furnizori de streaming audio din lume, caută candidați cu fundal cripto pentru a ocupa un nou rol în cadrul companiei.

Potrivit unui post recent, compania caută un director asociat excelent care să se alăture departamentului său de strategie de plăți și inovare. Potrivit unui anunț pe LinkedIn, noua listă de locuri de muncă a fost publicată miercuri.

Se așteaptă ca noua poziție să joace un rol cheie în definirea și implementarea strategiei de plăți a Spotify, precum și în promovarea implicării companiei în proiectul cripto recent denumit de Facebook, Diem. Poziția se va concentra, de asemenea, pe active digitale mai largi și pe industria criptografică, inclusiv pe monedele digitale ale băncii centrale sau CBDC, notează anunțul:

„Veți stimula în continuare noile oportunități și inovații în ecosistemul emergent al tehnologiei de distribuire a registrelor, blockchain-urilor, criptomonedelor, stablecoinelor, CBDC-urilor și altor active digitale.”
Potrivit postării, noul rol se va baza în birourile Spotify din Londra sau Stockholm, necesitând călătorii frecvente între cele două birouri și alte locații ale companiei.

Spotify nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Cointelegraph.

Spotify este unul dintre membrii inițiali ai Fundației Libra care a fost fondată oficial la Geneva în octombrie 2019. Spre deosebire de PayPal și MasterCard, Spotify se numără printre firmele care nu au abandonat proiectul criptografic Facebook în urma unui control sporit din partea autorităților de reglementare globale.