Gigantul financiar cumpără Bitcoin: prețul BTC continuă să crească rapid

Gigantul financiar cumpără Bitcoin: prețul BTC continuă să crească rapid

După cum a raportat deja Crypto News Flash, prețul Bitcoin a continuat să crească în ultimele ore și a depășit marca de 12.000 de dolari. Experții din industrie consideră actualul FOMO (= Fear of Missing Out) în special ca un factor cheie în spatele recentei creșteri a prețului Bitcoin. Cu toate acestea, alți giganți financiari majori intră și ei pe piață și cumpără din ce în ce mai mult Bitcoin.

Bit Digital Inc.investe în Bitcoin
Compania minieră americană Bit Digital, Inc. a investit peste 10 milioane de dolari în Bitcoin, achiziționând aproape 1.000 de BTC  suplimentari. Bit Digital, Inc. a început operațiunile în luna februarie a acestui an și este listată pe NASDAQ. Compania se alătură astfel unei liste lungi de companii listate care au inclus Bitcoin în portofoliul lor ca monedă de rezervă.


Într-un nou comunicat de presă, compania și-a publicat rezultatele financiare pentru primele două trimestre ale anului 2020 și și-a mărit din nou semnificativ profiturile. Ca rezultat, Bit Digital, Inc. a achiziționat 100 de noi mineri de înaltă performanță MicroBT M21S Bitcoin (BTC) luna trecută. Ca rezultat, hasratul a fost mărit la 1.250 PH / s.

Potrivit site-ului web bitcointreasuries.org, investitorii instituționali dețin acum aproape 4%, 9.367.146.800 dolari sau 785.999 BTC, din oferta totală de Bitcoin cu o tendință ascendentă continuă. Cel mai recent, Square a cumpărat Bitcoin în valoare de peste 50 de milioane de dolari, investind puțin sub 1% din activele companiei.

MicroStrategy a investit, de asemenea, în BTC, achiziționând peste 20.000 de Bitcoin în valoare de peste 450 de milioane de dolari. CEO-ul Michael Saylor a numit această investiție un pas logic pentru a ține pasul cu tendința vremurilor și a fi pregătiți pentru impactul politicii monetare a Rezervei Federale


Grayscale conduce lista investitorilor instituționali. Compania a cumpărat recent de trei ori cantitatea de Bitcoin pe care Minerii au putut să o producă în același timp. Această tendință va continua conform experților din industrie și ar putea contribui la creșterea prețului Bitcoin.