Goldman Sachs evaluează emiterea propriului Stablecoin

Goldman Sachs evaluează emiterea propriului Stablecoin

Într-una dintre cele mai neașteptate întoarceri complot ale anului, gigantul financiar Goldman Sachs poate emite propria criptomoneda stabila. Într-un raport pentru CNBC, presa de știri susține că Goldman Sachs va adopta o nouă abordare a sectorului blockchain și a pieței criptomonedelor. Acesta este motivul pentru care compania a numit un nou șef de active digitale, Mathew McDermott.


McDermott îl va înlocui pe Justin Schmidt în funcția de șef al acestui departament. Potrivit raportului, noul șef al activelor digitale Goldman Sachs are o poziție pro-Bitcoin, criptomonede și tehnologie blockchain. McDermott are în vedere un viitor în care sectorul financiar există într-un registru digital, cum ar fi blockchain-ul Bitcoin sau un registru distribuit, cum ar fi ledul XRP sau IOTA Tangle. Se așteaptă ca sectorul financiar tradițional să devină mai eficient:

În următorii cinci până la 10 ani, ați putea vedea un sistem financiar în care toate activele și pasivele sunt native ale unui blockchain, toate tranzacțiile realizându-se în mod nativ pe blockchain. Deci ceea ce faci astăzi în lumea fizică, faci doar digital, creând eficiențe uriașe; în esență, veți avea un ecosistem al piețelor financiare digitale, opțiunile sunt destul de vaste.

McDermott a adăugat că există multe procese în sectorul financiar vechi, care sunt costisitoare și ineficiente. Șeful Activelor Digitale consideră că tehnologia blockchain este cheia viitorului:Există o mulțime de procese moștenite în vasta mișcare de garanții, ceea ce le face foarte ineficiente din punct de vedere al costurilor, astfel încât, folosind tehnologia de distribuție contabilă, puteți standardiza procesele de gestionare a garanțiilor pe întregul sistem și aveți un proces de decontare mult mai eficient dat în timp real decontare.


Goldman Sachs își reconsiderează poziția asupra Bitcoin?

McDermott pare să vorbească despre ceva similar cu ceea ce se întâmplă în finanțele descentralizate, în special în sectorul DeFi de la Ethereum. În ultimele luni, acest sector a atras miliarde de dolari de la investitori. În acest sens, Goldman Sachs ar putea să-și reconsidere poziția asupra criptomonedelor precum Ethereum și Bitcoin.

După cum a raportat CNF, Goldman Sachs a organizat o conferință cu clienții la începutul lunii iunie. Conferința a generat mari așteptări în comunitatea crypto; a fost așteptat un anunț pro-crypto de la Goldman Sachs. În schimb, gigantul bancar a negat Bitcoin in trecut, și a criticat volatilitatea și și-a sfătuit clienții să nu investească în criptomonede. Acest lucru a provocat furia unei porțiuni semnificative a criptocomunității și răspunsul șefului de active digitale ale băncii elvețiene, Chris Thomas.

De atunci, scenariul s-a schimbat. Bitcoin a arătat că poate supraviețui unei crize precum pandemia coronavirusului (Covid-19). În plus, unul dintre cei mai mari concurenți Goldman Sachs, JPMorgan, l-a angajat pe Oli Harris în funcția de șef al Activelor Digitale. Harris a fost vicepreședinte al platformei bazate pe Ethereum, Quorum. Harris conduce dezvoltarea și lansarea monedei JPM, care „caută să revoluționeze” sistemul global de plăți.

Noul șef al activelor digitale pentru Goldman Sachs nu a exclus o cooperare cu JPMorgan. Băncile ar putea găsi o modalitate de a valorifica potențialul tehnologiei blockchain în echipă. În ceea ce privește posibilitatea ca Goldman Sachs să lanseze propria criptomoneda Bitcoin, McDermott a declarat:

Explorăm viabilitatea comercială a creării propriului nostru jeton digital fiat, dar suntem în primele zile în timp ce continuăm să lucrăm prin potențialele cazuri de utilizare.