Grayscale vede un nou grup de investitori preferând Ethereum in primul rând

Grayscale vede un nou grup de investitori preferând Ethereum in primul rând

În timp ce Bitcoin a fost prima oprire pentru majoritatea investitorilor înainte de acest an, un număr tot mai mare de oameni acordă atenție Ethereum în sine, în 2020, a spus Michael Sonnenshein, director general la Grayscale Investments LLC.

„Pe parcursul anului 2020, vedem un nou grup de investitori care sunt în primul rând interesati de Ethereum și, în unele cazuri, numai Ethereum”, a spus Sonnenshein într-un interviu acordat Bloomberg. „Există o convingere în creștere în jurul valorii de Ethereum ca clasă de active.” Grayscale este deținut de compania mamă a CoinDesk, Digital Currency Group.

DeFi a dat Ethereum un impuls semnificativ încă din această vară, iar blockchain-ul a început călătoria către Eth 2.0 după ce a lansat Beacon Chain la începutul acestei luni.

Dezvoltarea clasei de active a continuat să se solidifice ”, a spus Sonnenshein. „Ethereum are aceeași linie de puterea in privinta cresterii pe care Bitcoin o are”.

Au existat o gamă largă de opinii cu privire la faptul dacă moneda nativă a Ethereum, eterul (ETH), ar deveni un concurent și mai controversat față de bitcoin ca clasă de active.

„Pentru investitorii instituționali, aceștia cumpără bitcoin pentru narațiunea digitală a aurului”, a declarat anterior pentru CoinDesk Ryan Watkins, analist senior de cercetare la Messari. „Ether pur și simplu nu este încă în acea conversație”.

Ether „beneficiază de spillover și probabil are mai multe conversații în jurul său de la cripto-nativi”, a declarat Vishal Shah, fondatorul schimbului de instrumente derivate Alpha5, într-un interviu anterior cu CoinDesk. „Pentru cei neinițiați, [este] greu de văzut cum bitcoinul nu este singurul on-ramp.”

Ethereum atrage atenția investitorilor mai mult ca o clasă de active, ar fi din motive foarte diferite. Blockchain-ul se străduiește să fie „computerul mondial” care oferă un ecosistem incluziv pentru aplicații descentralizate, în timp ce bitcoinul a fost tratat ca o clasă de active emergentă.

„Întotdeauna am crezut că acest spațiu al activelor digitale este imens – și nu este doar bitcoin – pentru că vor exista aplicații diferite pentru lucruri diferite”, a declarat Raoul Pal, CEO și cofondator al grupului de media financiară Real Vision, documentar recent. „Mă gândesc la cei doi [bitcoin și eter] ca având o alocare combinată foarte bună a activelor.”