JPMorgan le spune investitorilor că BITCOIN este următorul “lucru” mare

JPMorgan le spune investitorilor că BTC este următorul lucru mare

Bitcoin pare să urmeze o traiectorie ascendentă similară cu cea din 2017, când a atins un preț istoric la 20.000 de dolari. În prezent, prima criptomonedă prin capitalizare de piață înregistrează câștiguri de aproape 80% până în prezent. Depășește aurul și piața tradițională. Instituțiile au luat act și nivelurile de adoptare a BTC par să fie la un nivel record.

O notă de la JPMorgan către clienții săi, potrivit unui raport Business Insider, prezintă un scenariu de profituri mai mari pentru Bitcoin, deoarece se consolidează ca o versiune digitală a aurului. Sub această premisă, companii precum Square și MicroStrategy au făcut din Bitcoin o parte a strategiei lor de a atenua efectele măsurilor Rezervei Federale SUA și de a se proteja de inflația din dolarul SUA. JPMorgan spune:Potențialul pe termen lung pentru bitcoin este considerabil, întrucât concurează mai intens cu aurul ca monedă „alternativă” pe care o credem, având în vedere că Millenials ar deveni în timp o componentă mai importantă a universului investitorilor.Millennials vor conduce Bitcoin la noi maxime
JPMorgan consideră în continuare că Bitcoin este un activ în curs de dezvoltare. În acest sens, consideră că capitalizarea de piață a criptomonedei este mică în comparație cu cea a aurului. Cu o capitalizare de piață de 2,6 trilioane de dolari pentru piața fizică a aurului, Bitcoin este de aproape 10 ori mai mic și înregistrează o capitalizare de piață de aproximativ 240 de miliarde de dolari.

Acest lucru s-ar putea schimba atunci când „milenii” devin mai importanți pe piață. Un raport al schimbului Kraken afirmă că acest lucru se va întâmpla în următorii 10 ani. Cel puțin 1% din cele 68 de miliarde de dolari pe care le vor moșteni milenialii vor merge la tehnologii emergente. În această privință, JPMorgan adaugă următoarele:Chiar și o înghesuire modestă din aur ca monedă „alternativă” pe termen lung ar presupune dublarea sau triplarea prețului bitcoin.

Instituția bancară recunoaște că Bitcoin ar putea deveni mai mult decât o nouă versiune a aurului. Acest lucru va fi susținut de nivelul de adopție pe care îl vor avea criptomonedele în următorii ani. Mulți mai mulți comercianți le-ar putea accepta ca un mijloc de schimb (ME). Anunțul PayPal privind adăugarea de criptomonede la serviciile sale este destinat să joace un rol important în această privință. JPMorgan spune:

Criptomonedele obțin valoare nu numai pentru că servesc ca depozite de avere, ci și datorită utilității lor ca mijloc de plată. Cu cât agenții economici acceptă criptomonedele ca mijloc de plată în viitor, cu atât sunt mai mari utilitatea și valoarea lor.
Previziunile optimistei ale JPMorgan sunt deosebit de interesante din cauza poziției publice pe care banca a adoptat-o ​​față de BTC. În urmă cu trei ani, CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat că nu este interesat de Bitcoin și l-a clasificat drept un activ irelevant. Timpul a forțat banca să-și schimbe poziția. În viitor, JPMorgan ar putea fi printre instituțiile care adoptă „standardul Bitcoin” și îl adaugă în rezervele lor financiare.