Lansarea Ethereum 2.0 amenință să eșueze, doar 18,7% alocati în contractul de depozit

În timp ce implementarea fazei 0 a Ethereum 2.0 este programată pentru 1 decembrie, termenul real pentru lansare este 24 noiembrie, ora 12:00 UTC.

În timp ce implementarea fazei 0 a Ethereum 2.0 este programată pentru 1 decembrie, termenul real pentru lansare este 24 noiembrie, ora 12:00 UTC. În total, 524.288 ETH trebuie alocați în contractul de depozit pentru a lansa faza 0 a Ethereum. Cu doar șapte zile rămase, datele din Dune Analytics indică faptul că ar putea exista o întârziere iminentă. Doar 18,75% sau 98.304 ETH au fost depuse la momentul publicării.

Coordonatorul Eth2, Danny Ryan, a postat următoarele după publicarea adresei contractului de depozit în cazul în care nu sunt depuse suficiente ETH

Pentru a declanșa geneza în acest moment, trebuie să existe cel puțin 16384 depozite de validator 32-ETH cu 7 zile înainte de 1 decembrie.

Dune Analytics dezvăluie, de asemenea, că doar 3.077 de tranzacții de la 476 de deponenți unici au fost efectuate la contractul de depozit. După cum se arată în imaginea de mai jos, ETH care s-a acumulat de la lansarea contractului de depozit a crescut constant cu o creștere semnificativă în ultimele zile.

În timp ce de la 6 noiembrie până la 12 noiembrie, nu s-a înregistrat nicio participare semnificativă, tendința pare să se schimbe în 14 și 15 noiembrie, cu peste 16.000 de ETH trimise. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea să nu fie suficient, deoarece lipsesc peste 80%.


Motivele din spatele lipsei de participare a investitorilor Ethereum
După cum a raportat CNF, investitorii trebuie să trimită 32 ETH la contractul de depozit pentru a face parte din implementarea Ethereum 2.0 Beacon Chain. În acest fel, pot accesa recompense de miză. Cu toate acestea, după cum a exprimat investitorul Qiao Wang, nu par să existe suficiente stimulente pentru a încuraja participarea investitorilor.

Această problemă face parte din dezvoltarea Eth2 de la introducerea testetelor sale. De mai multe ori, Ryan și alți membri de bază ai Ethereum au fost nevoiți să invite comunitatea să diversifice clienții pe care îi folosesc și să participe. Prin urmare, interesul potențial al utilizatorilor pare să fi fost supraestimat. Mai mult, se pare că dezvoltatorii au luat decizia de a implementa contractul de depozit într-un interval de timp prea scurt din cauza presiunii de a începe faza 0 în 2020 după o perioadă lungă de întârzieri.

În prezent, ETH se tranzacționează la 470 USD, cu un câștig de 25,56% luna trecută. În timp ce fundamentele pentru o scădere a prețurilor sunt puternice, acesta ar putea fi motivul pentru care mulți investitori preferă să aibă lichidități pentru a obține profituri, mai degrabă decât să-și lase ETH „blocat” timp de cel puțin 2 ani.

În plus, minerii Ethereum par să aibă rezerve cu privire la Eth2. Inventatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a declarat deja că viitorul rețelei nu favorizează minerii. Prin urmare, pare logic ca acest sector să se abțină de la trimiterea ETH la contractul de depozit. Un miner a declarat:

Mulți dintre noi minerii ETH nu mizăm, deoarece asta înseamnă accelerarea sfârșitului exploatării ETH. Deci, dacă nu mizăm, spunem destul de mult.

Cu toate acestea, au fost propuse unele soluții pentru creșterea participării. De exemplu, un dezvoltator YEarn a sugerat crearea unui seif validator ETH 2.0 pentru a permite investitorilor mici să participe. Darma Capital dorește să acorde împrumuturi, astfel încât investitorii să aibă acces la beneficiile investiției, dar folosind monede stabile.