Liderul OCC, Brian Brooks: „Nimeni nu va interzice Bitcoin”

Liderul OCC, Brian Brooks: „Nimeni nu va interzice Bitcoin”

Brian Brooks, șeful Biroului controlorului valutei, a declarat că autoritățile de reglementare nu caută să „omoare” Bitcoin (BTC), ci asigură în schimb o integrare lină în sistemul financiar.

Într-un interviu acordat vineri Squawk Box de la CNBC, Brooks a spus:

„Suntem foarte concentrați să reușim acest lucru. Suntem foarte concentrați să nu ucidem acest lucru și este la fel de important să dezvoltăm rețelele din spatele Bitcoin și a altor cripto, deoarece prevenim spălarea banilor și finanțarea terorismului. ”
Biroul controlorului monedei este biroul Departamentului Trezoreriei care supraveghează băncile federale.

Comentariul lui Brooks a răspuns la o întrebare cu privire la faptul dacă administrația lui Donald Trump intenționa să lanseze reglementări cu potențiale daune pentru criptomonede înainte de sfârșitul mandatului său. Brian Armstrong, CEO al Coinbase, a atras atenția asupra acestei probleme luna trecută într-o serie de tweet-uri care explică de ce reglementările stricte care vizează portofele cripto găzduite de sine ar fi o idee proastă.

Când a fost întrebat dacă ne putem aștepta la noi reglementări până la sfârșitul mandatului președintelui Trump, Brooks a spus:

„Cred că veți vedea o mulțime de vești bune pentru cripto până la sfârșitul mandatului Trump. Unele dintre ele vor avea de-a face cu băncile care se conectează la blockchains, altele vor fi mai clare în legătură cu natura acestor active. ”
Deși a recunoscut că este o „lume periculoasă acolo”, Brooks a spus:„Nimeni nu va interzice Bitcoin. Nimeni nu va interzice aceste tehnologii de transmisie. „