Locuitorii “Crypto Valley” pot plăti acum impozite în Bitcoin

Cantonul (Cantonul este un tip de diviziune administrativă a unei țări) evletian Zug face mai ușor să-ți imaginezi o lume în care utilizatorii de criptomonede sunt integrati in societate.

Cantonul – care și-a câștigat numele de „Crypto Valley” pentru poziția sa pozitivă față de criptomonede – va începe să permită cetățenilor să plătească impozite în Bitcoin (BTC) și Ether (ETH). Potrivit Bloomberg din 3 septembrie, „decontarea impozitelor prin criptomonedă va fi disponibilă atât companiilor, cât și persoanelor fizice, până la o sumă de 100.000 de franci elvețieni (109.670 dolari)”.


Aproximativ 127.000 de persoane locuiesc în regiune, care a luat anterior măsuri pentru a accepta plăți Bitcoin pentru anumite servicii guvernamentale.

Noua mișcare mult mai largă de acceptare a impozitelor în criptomonede a fost permisă printr-un parteneriat între canton și brokerul cripto Bitcoin Suisse AG, cu sediul în Zug.
Bitcoin Suisse a colaborat anterior cu autoritățile elvețiene din Zermatt pentru a permite contribuabililor din acea regiune să utilizeze Bitcoin ca mijloc de plată.

Fondatorul Bitcoin Suisse, Niklas Nikolajsen, le-a spus reporterilor că „nu mai există nimic controversat în ceea ce privește tranzacționarea Bitcoin. Este complet mainstream. “
În opinia sa, cresterea puternica al lui Bitcoin în timpul pandemiei coronavirusului ar putea întări argumentul pentru rezistența și longevitatea monedei pe fondul unui peisaj economic în schimbare rapidă.

În ciuda acestui orizont, imediat după criza COVID-19, firmele locale de criptomonede s-au luptat. Guvernul federal elvețian a respins recent o cerere de 100 de milioane de franci din partea cantonului Zug, menită să contribuie la menținerea afacerilor criptografice locale.