Mastercard și Alibaba folosesc VeChain pentru a urmări exporturile de produse alimentare și vin

Mastercard și Alibaba folosesc VeChain pentru a urmări exporturile de produse alimentare și vin

Raportul mass-media australian dezvăluie planurile gigantilor Mastercad și Alibaba de a-și aprofunda parteneriatul cu APAC Provenance Council (APC). Ambele companii își unesc forțele pentru dezvoltarea și lansarea unei platforme care să faciliteze urmărirea produselor alimentare, a vinului și a exporturilor de produse în Australia. Platforma se va baza pe blockchain-ul VeChainThor pentru a urmări produsele și va utiliza, de asemenea, Mastercard Provenance ca registru pentru verificarea tranzacțiilor.

APAC Provenance Council este un consorțiu pentru lanțul de aprovizionare cu alimente și finanțare în regiunea economică Asia Pacific. Principalul său obiectiv este crearea unui ecosistem financiar intercontinental eficient. Partenerul său principal pentru aplicarea tehnologiei blockchain este VeChain. Platforma va oferi finanțare cu sistemul de plăți Mastercard și Alibaba, Alipay, fermierilor și cultivatorilor locali pentru a facilita plata pentru producția lor.

VeChain, Mastercard și Alibaba facilitează diversificarea exporturilor în Australia
Obiectivul platformei dezvoltate de Mastercard, Alibaba și bazat pe blockchainul VeChainThor va fi exporturile între Australia și China. Relația comercială dintre aceste două națiuni în ceea ce privește exporturile este estimată la 76 de miliarde de dolari anual. Cu toate acestea, pandemia Covid-19 și tensiunile politice în creștere între cele două țări ar putea avea impact asupra acestei cifre. În acest sens, platforma ar putea fi o soluție care să permită Australiei să-și diversifice exporturile. David Inderias, cofondatorul APC prezintă:Tema de ansamblu este crearea unor lanțuri de aprovizionare la export mai rezistente. O complexitate actuală este COVID. Cealaltă este situația comercială economică și politică, în special cu China. Rezistența pentru producătorii australieni înseamnă a avea capacitatea de a se ocupa de mai multe piețe. Am fost foarte dependenți de China, dar poate ar trebui să fim mai dependenți de SUA, mai dependenți de Japonia, mai concentrați în Indonezia.

O foaie de parcurs a guvernului australian a identificat tehnologia blockchain ca o soluție de bază pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare agricolă. Ca atare, fostul șef pentru Blockchain Australia, Nicholas Giurietto, a lăudat formarea Consiliului APAC de proveniență ca un pas important înainte în ceea ce privește transparența, eficiența și gestionarea lanțului de aprovizionare în sectorul agricol.

Blockchain Australia și Food Agility Cooperative Research Center (CRC) sunt două organisme care susțin în prezent Consiliul de Proveniență APAC. Primul de inițiativă privată și al doilea de origine guvernamentală, ambele organisme își propun să utilizeze tehnologia blockchain pentru a sprijini producătorii locali prin intermediul APC. În plus, APAC Provenance Council (APC) a fost capabil să asigure sprijinul partenerilor cheie cu aprobarea CR Agility Food. Săptămâna trecută, companii importante, precum Kellogg, Mars, Coles, NAB, JBS și IAG, s-au alăturat, pentru a face o investiție de 10 milioane USD în APC pentru a finanța soluțiile bazate pe VeChainThor pentru a reinventa modelul de afaceri care va fi utilizat după pandemie. Mike Briers, directorul executiv al Agility Food, a declarat:Marea problemă din industria alimentară sunt acum lanțurile de aprovizionare. Situația cu China îi face pe oameni să se gândească la diversificarea pieței lor. Cealaltă sunt datele, care arată că proveniența produsului este cu adevărat importantă în aceste tipuri de piețe.