MicroStrategy va emite 400 de milioane de dolari în titluri de valoare pentru a cumpăra mai mult Bitcoin

MicroStrategy va emite 400 de milioane de dolari în titluri de valoare pentru a cumpăra mai mult Bitcoin

Cea mai mare firmă de informații comerciale din lume tranzacționată public, MicroStrategy a anunțat că intenționează să investească încasările dintr-o ofertă de 400 de milioane de dolari în Bitcoin.

Pe 7 decembrie, firma a dezvăluit planurile de a emite 400 de milioane de dolari în note convertibile senior – un titlu de creanță care poate fi convertit în acțiunile companiei emitente. Anunțul prevedea:

„Microstrategy intenționează să investească veniturile nete din vânzarea notelor în Bitcoin.”
La prețurile actuale, cei 400 de milioane de dolari ar crește participațiile companiei cu 20.833, ceea ce ar aduce totalul de Bitcoin al companiei la aproape 62.000 BTC.

Microstrategy va plăti dobânzi semestriale deținătorilor de note până în decembrie 2025. De asemenea, firma își rezervă dreptul de a răscumpăra bancnotele în numerar începând cu 20 decembrie 2023.

Anunțul afirmă că MicroStrategy poate oferi, de asemenea, până la 60 de milioane de dolari în plus de note cumpărătorilor săi inițiali în termen de 13 zile de la începerea ofertei.

Valorile mobiliare vor fi emise în conformitate cu regula 144 din Legea valorilor mobiliare și vor fi disponibile numai investitorilor instituționali calificați.

Ca răspuns la anunțul MicroStrategy, Gabor Gurbacs, CEO al firmei de investiții VanEck din New York, a sugerat că oferta este mai indicativă pentru un fond de active digitale decât o companie cotată la bursă:

MicroStrategy a făcut valuri în lumea criptografică în luna august, când firma a dezvăluit că a adoptat Bitcoin ca activ principal de rezervă după ce a cumpărat 21.454 BTC pentru 250 de milioane de dolari. Apoi a achiziționat încă 16 796 BTC pentru 175 de milioane de dolari luna următoare. Achizițiile au fost făcute prin intermediul platformei OTC și de brokeraj Coinbase.

Cu doar câteva zile în urmă, pe 5 decembrie, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a anunțat că firma a achiziționat încă 2.574 BTC la preț de aproximativ 19.427 dolari fiecare pentru 50 de milioane de dolari, aducând deținerea totală a criptomonedelor la aproximativ 40.824 BTC.

La valoarea de piață actuală, stocul BTC al MicroStrategy valorează aproape 784 milioane dolari, ceea ce înseamnă că firma are în prezent o creștere de 65% față de investiția sa de 475 milioane dolari.