Motivul cresterii exponentiale a pretului Chainlink

Motivul cresterii exponentiale a pretului Chainlink

Chainlink (LINK) continuă să cucerească piața crypto. Rețeaua oracol descentralizată pare de neoprit și, la data publicării, arată un câștig de 71,44% față de ultima săptămână. În primele 10 criptomonede privind capitalizarea de piata, LINK este singurul care deține profituri exorbitante. Acest lucru nu a trecut neobservat de investitori, în urma căruia LINK a reușit să treacă pe locul 5 și să elimine Bitcoin Cash.

LINK tranzacționează 18,1 USD cu un câștig de 19,61% în ultimele 24 de ore. În ultima săptămână, LINK a reușit să treacă prin niveluri importante de rezistență pentru a atinge un nou nivel constant. Analistul Josh Rager a fost bullish pe LINK în ultimele săptămâni. Expertul a declarat următoarele și a distribuit graficul de mai jos:De aproximativ a suta oară, când scade $ LINK, depășește, de obicei, toate celelalte criptomonede dupa scadere. Mă aștept ca LINK să cresca peste cel mai inalt nivel al lui (ATH), dar mulți vor continua să urmărească necredința


Analistul nu și-a ascuns entuziasmul pentru LINK, iar previziunile sale nu au scăpat de așteptările cu privire la performanța criptomonedei. După ce LINK a depășit capitalizarea de piață a Bitcoin Cash, Rager a explicat chiar că LINK va înlocui Tether și va ocupa locul XRP ca fiind a treia cea mai mare criptocurrency.

Motivele din spatele cresterii lui Chainlink

Unul dintre motivele principale ale cresterii Chainlink, potrivit Messari, este constituirea și consolidarea parteneriatelor. În 2020, Chainlink a anunțat aproximativ 112 noi parteneriate. După cum se poate observa în graficul de mai jos, există o corelație directă între numărul de parteneriate Chainlink și prețul LINK.


Cercetătorul Messari, Wilson Withiam, a spus că LINK a înregistrat o creștere de 628% într-o perioadă de un an până în prezent. El a atribuit creșterea prețului „executării unei strategii agresive de parteneriate de masă”. Cu toate acestea, cercetătorul Messari a remarcat, de asemenea, că Chainlink a făcut mai mult decât să facă doar anunțuri; platforma a reușit să arate rezultate tangibile:Peste 30 de proiecte au integrat complet fluxurile de date Chainlink, cele mai multe dintre ele fiind transmise live în ultima lună. Chainlink a devenit rapid alegerea de facto pentru platformele și aplicațiile DeFi care doresc să externalizeze nevoile lor oracle.


În acest sens, creșterea sectorului DeFi a fost, de asemenea, un factor important în spatele cresterii lui Chainlink. În ultimele două luni, Valoarea totală atribuită (TVL) în sectorul Ethereum DeFi a atins constant niveluri istorice noi în mod constant. În prezent, se ridică la 4,7 miliarde de dolari și, după cum se arată mai jos, a crescut constant de la mijlocul lunii iunie.


Creșterea sectorului DeFi Ethereum este determinată de creșterea randamentului, o metodă pe care investitorii o folosesc pentru a profita de o serie de protocoale pentru a obține un randament mai mare. Unele platforme precum Compound (COMP), Aave (LEND), yearn.finance (YFI), printre altele, au lansat recent jetoane de guvernare cu randamente mari. Unele protocoale DeFi, precum Aave folosesc tehnologia oracolă a lui Chainlink, permițând lui Chainlink să beneficieze de succesul acestor protocoale.

Analistul prezice prețul LINK la 32 USD
Un analist care, de asemenea, împărtășește exercițiul despre LINK este Timothy Peterson. Expertul a împărtășit recent o predicție în vogă pentru LINK prin Twitter și a declarat că se așteaptă ca cresterea LINK să continue. Peterson a comentat că LINK ar putea ajunge la 32 de dolari înainte de sfârșitul anului:Analiza rapidă a ratei de creștere a rețelei Chainlink și abaterile istorice ale prețului au pus LINK la 32 dolari până la sfârșitul anului. Investitorii care cumpără la niveluri ridicate riscă să piardă 50% din investiția lor sau mai mult.


Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă predicția lui Peterson se va realiza. Pe termen scurt, este imposibil de a prezice cât de mare va ajunge prețul LINK dacă raliul va fi prelungit, așa cum pare. Cu toate acestea, sectorul DeFi de la Ethereum este descris treptat ca o „bulă” care nu este durabilă pe termen lung. Chiar și inventatorul Ethereum, Vitalik Buterin, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la durabilitatea profiturilor curente în acest sector.