Municipalitatea franceză acceptă votul blockchain pentru proiectul rutier

Municipalitatea franceză acceptă votul blockchain pentru proiectul rutier

Comuna franceză Verneuil-sur-Seine folosește tehnologia blockchain pentru a vota într-o consultare asupra unui proiect rutier vechi de 50 de ani între trei orașe.

Conform site-ului oficial al Verneuil-sur-Seine, comuna, precum și orașele din apropiere, Vernouillet și Chapet, permit voturi bazate pe blockchain prin intermediul start-up-ului Avosvotes din Yvelinoise, în perioada 1-8 octombrie. Locuitorii își pot exprima opiniile pe o ocolire rutieră între orașele Orgeval către Les Mureaux lângă râul Sena votând pentru sau împotriva proiectului.

Aplicația de vot blockchain verifică identitățile rezidenților, furnizează certificate stocate pe blockchain-ul Tezos pe măsură ce voturile de dovadă au fost exprimate prin contracte inteligente și permite urmărirea în timp real pe măsură ce voturile intră. simultan în cele trei orașe, cu toate rezultatele numărate independent.

„În Verneuil-sur-Seine, dovezile de vot descentralizate și sigure pe blockchain rezultate de cercetătorii francezi de la Tezos vor face posibilă garantarea sincerității scrutinului”, a declarat Florian Ribière, director executiv al Avosvotes. „Votul va fi astfel 100% sigur și fiecare alegător va putea verifica dacă votul său a fost luat în considerare în timpul numărării digitale.”

În momentul publicării, locuitorii comunei cu o populație de aproximativ 16.000 de locuitori au exprimat 476 de voturi.

Deși votul bazat pe blockchain a fost susținut ca o soluție pentru combaterea fraudei electorale și a pirateriei electorale, lansările nu au avut întotdeauna succes. În Italia, votul blockchain la alegerile din 2017 s-a încheiat cu costuri și timp suplimentar necesare pentru publicarea rezultatelor. Cu toate acestea, organizatorii de la Convenția de nominalizare a statului din Partidul Democrat din Michigan, în august, ar fi desfășurat platforma de vot blockchain Voatz cu succes pe fondul restricțiilor COVID-19

„Votul va fi 100% sigur”, a declarat Florian Ribière, CEO-ul Avosvotes