Noi detalii despre proiectul VeChain „VerifyCar” cu BMW au fost prezentate

Noi detalii despre proiectul VeChain „VerifyCar” cu BMW au fost prezentate

Parteneriatul dintre gigantul auto BMW și VeChain continuă să dea roade. După finalizarea cu succes a programului BMW, cunoscut sub numele de Startup Garage, VeChain pare să-și extindă relația cu gigantul auto. Parteneriatul a fost deja dezvăluit în aprilie 2019 la Summitul VeChain din San Francisco, când Cihan Albay de la BMW Group a introdus aplicația descentralizată (dapp) VerifyCar, care se bazează pe blockchain-ul VeChainThor.

Anunțul de anul trecut a dezvăluit că VerifyCar este conceput pentru a conecta datele importante ale vehiculului la vehicul într-o manieră impermeabilă, prin blockchain-ul VeChainThor. Conform fostului anunț, accentul este pus pe protecția împotriva manipulării kilometrajului, reparațiilor (carte de atelier) și drepturilor la serviciile achiziționate pe lângă mașină (de exemplu, hărți de navigație, servicii de concierge etc.)

Soluția VeChain pentru BMW ar putea fi utilizată universal
Într-o postare recentă pe Reddit, un utilizator și-a făcut obiectivul de a căuta actualizări ale proiectului. A dat peste un articol care a fost publicat în iulie pe un site web german și evidențiază progresul proiectului. Scopul principal al dApp este în continuare același, dar după cum spune articolul, se pune mai mult accent pe controlul utilizatorului asupra datelor sale.

Mai mult, articolul clarifică faptul că BMW nu va stoca niciuna dintre datele unice colectate din vehicul în blockchain-ul public VeChain. În schimb, blockchain-ul va fi utilizat pentru a crea o „amprentă” care verifică autenticitatea datelor, în timp ce toate datele vor rămâne în vehiculul proprietarului. Accesând un dapp, proprietarul poate decide singur pentru cine dorește să transmită datele, de ex. la un service sau un potențial cumpărător. Cu toate acestea, „amprenta digitală” oferă ambelor părți certitudinea că nicio parte a vehiculului nu a fost modificată:BMW nu va salva date clare despre mașinile sale pe VeChain public. Grupul dorește doar să facă referire la acest lucru printr-o „amprentă digitală”. Datele clare rămân la utilizatorul din mașină. Accesând aplicația, utilizatorul decide pe cine ar dori să transmită ce date, de ex. un atelier sau un potențial cumpărător.Beneficiarii pot compara datele cu „amprentele digitale” sau ștampilele de referință de pe blockchainul VeChain. Dacă datele clare și referința de pe blockchain se potrivesc, destinatarul știe că datele sunt autentice.

BMW estimează că manipularea datelor vehiculelor în Germania costă doar 3.000 EUR pe unitatea vândută, iar manipularea datelor permite unui vânzător să modifice orice componentă pentru a părea una nouă sau mai puțin folosită.

În plus, a fost dezvăluit că VeChain suportă în comun costurile de operare și dezvoltare. După ce dApp este gata pentru producție, acesta poate fi comercializat tuturor producătorilor de mașini, inclusiv concurenților BMW, reducând punctul de vânzare unic al soluției, dar creând efecte benefice de rețea pentru distribuirea aplicației. În plus, articolul concluzionează:Dacă VerifyCar iese și are succes, ar fi una dintre primele aplicații de masă bazate pe blockchain din industria germană. Avantajele potențiale ale acestui dApp par promițătoare.