Noile adrese Bitcoin au atins nivelul maxim de doi ani după ce China a promovat cripto

Noile adrese Bitcoin au atins nivelul maxim de doi ani după ce China a promovat cripto

China s-ar putea afla în spatele unei creșteri mari a noilor adrese Bitcoin (BTC), în timp ce autoritățile lansează o „campanie de marketing țintită” – în favoarea cripto.

Într-o serie de tweets din 5 octombrie, analistul Cole Garner a evidențiat săptămâna trecută o creștere record de doi ani a noilor adrese BTC.

Folosind date din resursa de monitorizare în lanț Glassnode, Garner a remarcat că în jur de 22.000 de noi „entități” Bitcoin au apărut doar într-o singură zi. Nivelul normal este între 5.000 și 10.000 pe zi.

„Noile adrese #bitcoin au fost absolut în top săptămâna trecută”, a rezumat el în comentarii.

Garner se baza pe alte idei recente ale statisticului Willy Woo. La sfârșitul lunii trecute, Woo a descris ceea ce a spus că este „o creștere a activității noilor participanți care intră în BTC, care nu se reflectă încă în preț”, de asemenea, din datele Glassnode.

Noile adrese sunt un indicator important al volumului, a continuat Garner, și ar trebui să urmeze acțiuni de preț. „Volumul, precede prețul”, a scris el.


Diagrama zilnică de creștere a entității Bitcoin. Sursa: Glassnode


Mass-media chineză laudă performanțele cripto

Sursa noilor adrese nu poate fi determinată cu certitudine. Cu toate acestea, China formează cel mai bun pariu al lui Garner, întrucât o campanie mass-media raportată pe scară largă în ultima săptămână a lunii septembrie a numit criptomonedele ca fiind cel mai performant activ din 2020.

„Săptămâna trecută, guvernul chinez a început o campanie de marketing coordonată pentru a concentra psihicul investitorului chinez de retail pe cripto. Da, acest lucru se întâmplă cu adevărat ”, a scris într-un alt tweet.

Măsura a atras atenția, de asemenea, partenerul fondator al Primitive Dovey Wan, care a descris campania mass-media de stat chineză drept „curioasă”.