NYDIG strânge 150 de milioane de dolari pentru două fonduri de investiții Bitcoin

New York Digital Investment Group a strâns 150 de milioane de dolari prin două fonduri de investiții separate în criptomonede, conform documentelor depuse la Comisia pentru valori mobiliare și schimb valutar din Statele Unite în 24 noiembrie și 1 decembrie.

NYDIG Digital Assets Fund I a strâns 50 de milioane de dolari, în timp ce NYDIG Digital Assets Fund II a strâns 100 de milioane de dolari.

Rapoartele sugerează că banii strânși de Fondul I, care investește pur în Bitcoin (BTC), au venit de la doar doi investitori anonimi. Între timp, fondul II mai mare este considerat a fi primit întreaga sa investiție de 100 de milioane de dolari de la un singur investitor.

Noile fonduri urmează un an important pentru NYDIG, care a anunțat o creștere a capitalului propriu de 50 de milioane de dolari în octombrie prin investiții de la băncile comerciale și de investiții, firmele de asigurări și administratorii de active.

New York Digital Investment Group este o filială a Stone Ridge, un gigant de gestionare a activelor de 10 miliarde de dolari.

După cum a raportat Cointelegraph, Stone Ridge a făcut recent o investiție Bitcoin proprie în valoare de 10.000 BTC. Până în prezent, această investiție a înregistrat câștiguri de peste 75 de milioane de dolari.

Se pare că există o tendință în creștere a companiilor mari care investesc în Bitcoin, întrucât firma de informații de afaceri MicroStrategy a făcut o investiție de 250 de milioane de dolari în criptomoneda numărul unu în august. CEO-ul NYDIG, Robert Gutmann, a observat această tendință la începutul acestui an, afirmând că Bitcoin trece la un „activ deținut în principal de instituții”.