O asociatie IT din India vede IOTA ca un potential mare pentru industrie

O asociatie IT din India vede IOTA ca un potential mare pentru industrie

Companiile din întreaga lume încearcă în mod constant să-și optimizeze propriile procese de producție, economisind astfel costuri și timp în producție. Angajații valoroși sunt adesea concediați și în schimb sunt importati muncitori din  alte țări cu salarii mai mici. Cu toate acestea, gestionarea eficientă a producției și a stocurilor poate aduce deja beneficii semnificative. Conform unei noi analize, IOTA ar putea fi o tehnologie cheie adecvată pentru acest lucru.

Tehnologia IOTA ca bază pentru o productie mai eficenta

Într-o nouă analiză, cercetătorul principal Titlie Chatterjee de la NASSCOM, o asociație fondată în India în 1988 care include 1200 de companii din India și internaționale IT, a examinat tehnologiile pe care companiile le pot utiliza pentru a reduce risipa de producție. Acesta concluzionează că IOTA îndeplinește toate cerințele. IOTA și tehnologia Tangle pot servi drept bază pentru gestionarea eficientă a stocurilor, a spus Chatterjee.

Mai mult, IOTA permite soluții inteligente de urmărire pentru instalații complexe în procesul de fabricație. Printr-un sistem complet de trasabilitate, falsurile pot fi detectate din timp și pot fi inlaturate imediat. Potrivit Chatterjee, IOTA are potențialul de a înlocui întregul sistem de gestionare a bazelor de date și păstrarea înregistrărilor, permițând micro-tranzacții pe Internet of Things (IoT) și acționând ca intermediar în IDoT (Identity of Things) pentru stocarea datelor, asigurând în același timp securitate:Un proces de inventar tipic poate avea mai multe surse de aprovizionare (furnizori), loturi sau locații de stocare, cantitate bazată pe proiectarea și personalizarea produsului, re-comenzi de stocuri etc. O estimare tipică de stocuri va cuprinde toate complicațiile acestui proces. Este un flux constant de la achiziție la dispoziție, deoarece intră într-o locație de depozitare fizică, evenimentul trebuie să fie înregistrat într-un registru. Pe lângă aceste caracteristici, IOTA oferă și alte proprietăți pentru minimizarea eficientă a deșeurilor care sunt deja pilotate de mulți producători.

Folosind tehnologia Tangle, este posibil să se corecteze fluxul de stocuri in timp real în orice moment, deoarece datele colectate sunt evaluate în timp real și se pot lua imediat măsuri de ajustare. Prin microtransformare, comenzile pot fi executate complet automat atunci când se ajunge la un anumit numar sau se depășește o valoare a pragului. De asemenea, IOTA permite ca toate informațiile colectate de-a lungul lanțului valoric să fie stocate într-o manieră impermeabilă și regulile de acces să fie definite astfel încât niciun alt terț să nu fie utilizat și, prin urmare, toate resursele sa  provina dintr-un singur grup:Avantajul constă în soluția bazată pe IOTA, care nu necesită nicio integrare cu diferite sisteme anterioare care să permită o actualizare informațională securizată a clienților și returnarea activelor.”

IOTA este deja utilizat și pilotat de giganții tehnologici

Gigantul industriei Bosch a depus deja o cerere de brevet pentru un sistem de plată bazat pe IOTA. IOTA cercetează și dezvoltarea unei identități descentralizate, care, dacă este folosită pe scară largă, ar putea revoluționa întregi ramuri ale industriei. .