OCC clarifica că toate băncile autorizate din SUA au voie să ofere servicii de custodie a criptomonedelor

Ultimele săptămâni au văzut probabil cea mai mare veste a anului pentru spațiul crypto. După cum a raportat CNF, Oficiul american al controlorului monedei (OCC) a publicat o scrisoare în care se clarifica faptul că toate băncile autorizate din SUA au voie să ofere servicii de custodie a criptomonedelor. Concret, autoritatea americană a declarat că fiecare bancă din țară poate stoca și gestiona cheile criptografice pentru clienții săi.

Chiar dacă Bitcoin a reacționat cu o ușoară mișcare ascendentă – prețul BTC este aproape de 9.800 USD la data scrierii – efectele pe termen lung ar putea fi masive. Într-o serie de tweet-uri, fondatorul Capriole Investments, Charles Edwards, a descris de ce decizia OCC este atât de importantă. După cum a explicat Edwards, decizia va declanșa un efect de domino:Instituțiile financiare americane conduc o mare parte din acțiunile financiare globale. Acesta va fi un efect global de domino și va permite:

✅ Creșterea gradului de conștientizare și încredere a publicului în Bitcoin

✅ Mai multe noi cereri și fluxuri la bord

✅ Adoptarea mai rapidă


Mai mult, Edwards a mai subliniat că acum este clar că Bitcoin și criptomonedele nu mai pot fi interzise.Legalizarea custodiei criptomonedelor bancare din SUA este o dovadă a faptului că #Bitcoin nu poate fi interzis. Teoria jocurilor se joacă. „Interzicerea” colaborativă stimulează alte țări să nu le interzică.
Exponat: legalizare în Germania, India, Coreea mai devreme în 2020 … acum SUA. Aceasta nu poate fi oprită.


Edwards a mai spus că prețul Bitcoin ar putea exploda rapid dacă băncile pun doar 1% pe piață. Potrivit Digital Asset Manager al Capriole Investments, Bitcoin ar putea fi mai mult decât dublu în condițiile de mai sus. Pentru a demonstra acest lucru, Edwards a făcut referire la o diagramă a Rezervei Federale, care arată că băncile comerciale americane au active de 20 de trilioane de dolari SUA:Dacă băncile americane introduc doar 1% din activele lor în #Bitcoin ca investiție, acoperire sau asigurare … … prețul Bitcoin este mai mult decât dublat.
Doar 1 stoc NASDAQ (Grayscale) deține deja 2% din oferta circulantă Bitcoin astăzi.

Studiul Messari susține teza lui Edwards
Deja luna trecută, cercetătorul Messari Ryan Watkins a explicat că o alocare instituțională de 1% în total pentru Bitcoin ar putea „ușor” crește valoarea totală a Bitcoin la peste 1 trilion de dolari (1.000 de miliarde de dolari). Watkins a numit-o „furtună perfectă” care ar putea conduce prețul Bitcoin peste 50.000 USD. Conform raportului, furtuna ar fi condusă de un fenomen pe care Messari îl descrie ca un „amplificator Fiat:Fluxurile de intrare și ieșire dintr-un activ nu provoacă neapărat mișcări individuale ale prețului activului și pot fi amplificate la mișcări de preț mult mai mari.


Dacă fundațiile, fondurile de avere suverane, fondurile de pensii și fondurile mutuale ar investi doar o sumă mică între 20 și 480 dolari, în funcție de instituție, investiția s-ar putea dubla de până la 22 de ori, așa cum arată tabelul de mai jos, la „lichiditatea și reflexivitatea” superioară.
Decizia OCC ar putea așeza bazele unei cresteri masive pentru Bitcoin.