PayPal absoarbe 100% din Bitcoin-ul minat – CEO Pantera Capital

PayPal absoarbe 100% din Bitcoin-ul minat - CEO Pantera Capital

Prețul Bitcoin s-a recuperat după corecția bruscă de la 24.295 dolari la 22.200 dolari și a testat din nou marca de 24.000 dolari în această seară. La momentul scrierii, BTC se ridica la 23.552 USD, în creștere cu 3,35% în ultimele 24 de ore. Capitalizarea de piață a crescut la 438 miliarde de dolari.

Potrivit CEO-ului Pantera Capital, Dan Morehead, gigantul plăților PayPal este în mare parte responsabil pentru creșterea recentă a prețului. Morehead a prezentat într-un raport în urmă cu câteva săptămâni că PayPal și Square absorb împreună mai mult de 70% din totalul bitcoin-ului minat. Într-un nou interviu acordat CNBC, el a spus acum că PayPal cumpără chiar și 100% din noua ofertă Bitcoin disponibilă în acest moment.

Acest lucru, crede el, creează un „blocaj de aprovizionare” care are un impact pozitiv asupra prețului Bitcoin. Investitorii instituționali recunosc din ce în ce mai mult potențialul Bitcoin și absorb o mare parte din toate Bitcoin-urile nou extrase:

Acum avem cumpărători, cum ar fi PayPal, care consumă mai mult de 100% din totalul Bitcoins-urilor emise.

PayPal a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că toți utilizatorii din SUA vor putea cumpăra Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash în portofelul său digital. Se așteaptă ca serviciul să se extindă în alte părți ale Europei și Asiei la începutul anului viitor. Experții din industrie, precum miliardarul multiplu Michael Novogratz, au numit această mișcare cea mai importantă știre a anului pentru industrie.

Potrivit unui sondaj oficial, 65% dintre toți utilizatorii PayPal din întreaga lume sunt dispuși să folosească acest nou serviciu de cripto. PayPal are peste 346 de milioane de clienți și lucrează cu mai mult de 26 de milioane de comercianți, toți care vor avea acces la aceste noi funcții. Morehead a continuat spunând că raliul actual este sustenabil, deoarece a existat o scuturare pe piață până în prezent și multe proiecte au dispărut de pe scenă fără a adăuga o valoare semnificativă:

În 2017, în mod evident a existat o frenezie mediatică în jurul său. Au existat tot felul de jetoane nou emise, care chiar nu aveau nicio bază pentru a exista. A existat într-adevăr o frenezie speculativă. Acest lucru este condus de cei mai renumiți macroinvestitori globali. Acest lucru este condus de companii publice precum Square, PayPal și MicroStrategy.

SkyBridge Capital investește 25 de milioane de dolari în Bitcoin
Se pare că nu există un sfârșit al numărului de investitori instituționali care investesc în Bitcoin. Cu câteva ore în urmă, SkyBridge Capital, un fond de hedging din New York și fondat de fostul director de comunicații de la Casa Albă, Anthony Scaramucci, a anunțat că SkyBridge Bitcoin Fund va investi 25 de milioane de dolari în Bitcoin. Fondul a fost autorizat pentru tranzacționare ieri de către Comisia pentru valori mobiliare din SUA pentru investitori instituționali și este programat să fie deschis publicului larg pe 4 ianuarie.