PayPal permite acum tuturor clienților americani să cumpere Bitcoin și Ethereum

PayPal permite acum tuturor clienților americani să cumpere Bitcoin și Ethereum

Gigantul de plăți PayPal și-a ridicat lista de așteptare pentru serviciul său de cripto. Începând cu 12 noiembrie, clienții PayPal cu sediul în Statele Unite își vor putea folosi conturile pentru a cumpăra, vinde și detine Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash. În plus, compania a anunțat că clienții săi vor putea cumpăra până la 20.000 de dolari pe săptămână în criptomonede.

Compania de plăți a anunțat lansarea serviciului său de criptare pe 21 octombrie, surprinzând spațiul cripto. Potrivit comunicatului de presă din acel moment, PayPal se așteaptă să încorporeze CBDC-uri și monede digitale emise de entități private. Compania a colaborat cu Paxos Trust pentru custodia activelor sale cripto.

De la lansarea serviciilor, puține conturi ar putea accesa criptomonedele cu limitări în comerțul lor. Cu toate acestea, într-o actualizare pentru investitori, compania a dezvăluit că există un mare interes pentru serviciu. Prin urmare, a ridicat limita inițială de cumpărare de la 10.000 $ la 15.000 $. Creșterea constantă a acestei sume indică dobânda crescută de la utilizatorii procesatorului de plăți.


PayPal conduce Bitcoin spre adoptie

PayPal a recunoscut că lumea financiară se îndreaptă spre adoptarea criptomonedelor și a activelor digitale. Prin urmare, ei caută să răspundă cererii în creștere pentru peste 340 de milioane de clienți din întreaga lume. Serviciile de cripo PayPal se așteaptă să se extindă către Venmo și clienții săi internaționali în prima jumătate a anului 2021.

În acest sens, cofondatorul și CTO al companiei Casa, Jameson Lopp, a subliniat un aspect optimist pentru piața cripto. Ca parte a desfășurării serviciilor sale de cripto, PayPal a obținut un Bitlicense în New York care solicită partenerului său de custode cripto să mențină „Bitcoin real” la o paritate de la 1 la 1 pentru fiecare BTC achiziționat pe platformă. Acest lucru se aplică tuturor criptomonedelor oferite.

Cu alte cuvinte, PayPal este obligat legal să dețină aceeași sumă în criptomonede pe care o cumpără clienții săi. Acest lucru ar putea duce la o criză de lichiditate, așa cum au subliniat membrii comunității cripto. Impactul pozitiv asupra prețului Bitcoin și a restului criptomonedelor oferite de PayPal ar putea fi enorm.

Anunțul PayPal este unul dintre motivele atribuite raliului Bitcoin, deși criptomoneda a venit deja cu o traiectorie optimista care a durat până acum. Analistii sunt optimisti cu privire la continuarea raliului. La momentul publicării, prețul Bitcoin se ridică la 16.269 dolari, cu câștiguri de 2,89% în ultimele 24 de ore