PayPal va deveni broker Bitcoin? – Numarul zvonurilor bubuie

PayPal va deveni broker Bitcoin? – Numarul zvonurilor bubuie

eri, luni, au apărut zvonuri care ar putea anunța noutăți mari pentru Bitcoin și întreaga piață cripto. Potrivit unei „surse industriale bine informate” de la Coindesk, PayPal va oferi posibilitatea cel mai probabil să poti cumpara criptomonede direct prin PayPal și / sau filiala sa Venmo în următoarele trei luni. Intrarea acestui gigant pe piața cripto ar putea oferi un impuls Bitcoin-ului în ceea ce priveste adaptarea la scara larga.

Veti putea cumpara în curând Bitcoin direct de la PayPal?

Mult timp, PayPal a fost considerat destul de “anti-crypto”, nu este de mirare, având în vedere că criptocurrențele atacă modelul de afaceri al PayPal și, prin urmare, pot fi clasificate drept concurență directă pentru companie. În cadrul comunității crypto, au existat rapoarte repetate conform cărora PayPal bloca în mod regulat tranzacțiile legate de criptomonede și nu le-au executat.

Cu toate acestea, poziția PayPal s-ar putea schimba. Potrivit unor surse anonime, gigantul fintech intenționează să vândă criptomonede în mod direct către cei 325 de milioane de utilizatori, așa cum au raportat trei persoane familiarizate cu această problemă. Astfel, PayPal și Venmo ar putea acționa ca o poartă de plată FIAT, similar aplicației de numerar a lui Jack Dorsey, CEO Twitter.

PayPal și Venmo ar putea, conform raportului, să vândă direct criptomonedele si să ofere și un portofel pentru stocare. În plus, este posibilă o revânzare ulterioară prin PayPal, prin care PayPal ar deveni un fel de broker de cripto.

Sursa anonimă a mai spus că PayPal ar putea lucra cu mai multe schimburi pentru a oferi lichiditate, cele două mari exchange-uri Coinbase și Bitstamp fiind enumerate ca opțiuni posibile. Coinbase ar fi un candidat probabil, deoarece ambele companii lucrează împreună din 2018, iar Coinbase este unul dintre puținele schimburi din lume care oferă PayPal ca mijloc de plată pentru Bitcoin.

Zvonul pare, de asemenea, realist în măsura în care PayPal a existat în sectorul crypto și blockchain de ceva timp. După ce PayPal s-a retras din proiectul Libra Facebook, CEO-ul PayPal, Dan Schulman, a sugerat că vrea să monetizeze agresiv Venmo.

PayPal caută experți în cripto și blockchain

Zvonurile sunt susținute de faptul că PayPal este în prezent în căutare publică de experți în cripto și blockchain pentru compania sa. Printre altele, se caută un „Lead tehnic – Crypto Engineer” care va fi responsabil pentru „noile inițiative pentru PayPal la nivel mondial, cu accent pe agilitate, introducere pe piață și inovare”. Poziția implică „proiectarea, dezvoltarea și întreținerea produselor / funcțiilor cheie criptate concepute pentru a îmbunătăți disponibilitatea, performanța și scalabilitatea serviciilor PayPal”.
În plus, este căutat un inginer de cercetare care caută un nou grup de lucru „în cadrul echipei strategice de abilitare tehnologică” care să investigheze „tehnologiile blockchain și aplicațiile lor potențiale”.