Pentagonul SUA a creat un joc de război pentru combaterea elitei utilizând BTC

Pentagonul SUA a creat un joc de război pentru combaterea elitei utilizând BTC

Pentagonul SUA a creat un joc de război pentru combaterea elitei utilizand BTC

Anumite documente dezvăluie că Pentagonul a creat un joc de război în care jucătorii au fost răsplătiți în Bitcoin pentru că au au atacat instituțiile financiare. În contextul protestelor anti-rasiste raspandite pe intreg teritoriul Statelor Unite, unele dintre acestea soldandu-se cu actiuni violente din partea politiei, o publicație a descoperit informații despre un joc de război de la Pentagon creat în 2018 care are o asemănare neobișnuită cu evenimentele actuale.

Potrivit unui articol din 6 iunie din publicatia „The Intercept”, documentele dezvăluie că Pentagonul Statelor Unite a creat un joc numit „2018 Joint Land, Air and Sea Strategic Special Program (JLASS)”. În acest scenariu, membrii Generației Z – oameni născuți începând cu mijlocul anilor ’90 – sunt răsplătiți în Bitcoin (BTC) pentru eforturile lor de a începe o rebeliune, adică „Zbellion”.

Jucătorii din spatiul fictiv al Statelor Unite, în anii 2020-2029 au primit instructiuni de a ataca corporatiile, institutiile finaciare și organizațiilor politice și non-profit care susțin centralizarea monedele virtuale (cryptocurrencies).

Potrivit documentului, „Zbellion folosește programe software pentru a transfera orice încasări către programe de spălare de bani care transformă în final incasarile în Bitcoin” și face „mici, donatii, către „destinatari demni”, inclizand membri care conduc atacurile sau au dificultati financiare.

Deși se presupune că a fost creat în 2018 – înaintea pandemiei de COVID-19 și a autoritarismului lui Trump și a susținătorilor săi din Congres – povestea secundara a jocului prezinta similaritati cu forțe actuale care sunt in favoarea criptomonedelor in SUA. JLASS citează guvernele care furnizează „informații eronate sau înșelătoare pe site-urile oficiale destinate să dezinformeze cetățenii și să creeze neîncredere”, în timp ce cetățenii isi pierd increderea în rețelele de informații tradiționale. Scenariul descrie cu exactitate încercările lui Trump de a folosi social media pentru a ascunde adevărul.Între timp, „Zbellion” începe protestele pentru „expunerea nedreptății și corupției”. Oameni din toată țara se adună în prezent în marile orașe pentru a cere dreptate pentru uciderea afro-americanului George Floyd.

In prezent, nu doar generatia tanara se îndreaptă spre criptomonede ca reactie la „un sentiment de neliniște și nesiguranță”. Cointelegraph a raportat cum Bitcoin poate fi un instrument pentru protestatarii de toate vârstele împotriva instituțiilor financiare. Un „crypto-YouTuber” s-a relocat în Saipan pentru a scăpa de „tirania totalitară” pe care a prezis-o că va urma în America.