Polkadot ar putea face parte din Top 3

Polkadot ar putea face parte din Top 3

Prețul Polkadot (DOT) a crescut cu 200% în mai puțin de opt zile, iar analiștii crypto de top consideră că blockchain-ul are multe de oferit. Spartan Black, un fond major de criptomonede cu sediul în Asia, consideră că Polkadot (DOT) are mai mult combustibil rămas în rezervor și ar putea să urce în top-3 pe lista celor mai mari criptomonede prin capitalizarea pieței.

În prezent, protocolul popular este listat ca cea de-a șasea cea mai mare criptomonedă prin capitalizare de piață la CoinGecko. De când a fost listat pe Binance acum opt zile, prețul DOT a crescut cu peste 200% și mulți analiști cred că prețul ar putea crește semnificativ mai mare.

Există mai mulți factori favorabili care stimulează sentimentul în jurul DOT. Protocolul nu concurează în mod direct față de rețeaua Ethereum, se scalează rapid și, în consecință, ar putea compensa emiterea unor taxe mari pentru Ethereum.

Capitalizarea de piață a Polkadot este de 5,6 miliarde de dolari, deci ce va alimenta creșterea în continuare?
DOT a cunoscut o creștere meteorică în ultimele săptămâni atât în ​​ceea ce privește evaluarea, cât și proiectele. Datele din PolkaProject arată că există deja 197 de proiecte în ecosistemul Polkadot.
Pe lângă faptul că are tehnologii puternice, Polkadot are, probabil, unul dintre cei mai decorați dezvoltatori din spațiul de contracte inteligente.

Gavin Wood a creat Polkadot în 2016 și este o figură cheie în spatele dezvoltării limbajului de programare solid al lui Ethereum și Parity Technologies. Wood a jucat, de asemenea, un rol cheie în creșterea rețelei Ethereum în ultimii patru ani. Combinația dintre o comunitate activă, un număr tot mai mare de proiecte în ecosistem și implicarea lui Wood par să conducă cererea pentru DOT.

Kelvin Koh din Spartan Black a prezis la mijlocul lunii august că DOT va atinge 5 dolari pe baza capitalizării de piață a Cardano. În câteva săptămâni de la predicție, DOT a depășit 5 dolari, ridicând la 6,57 USD. La acea vreme, Koh a spus:„Dacă plafonul de piață al ADA este de 3,8 miliarde USD, atunci Polkadot ar trebui să valoreze cel puțin 5 miliarde dolari, adică 5 dolari pe DOT.”


Ca o predicție de urmărire, Koh a spus că se așteaptă ca DOT să ajunga in top trei criptomonedă pe Coingecko și CoinMarketCap. El a declarat:


„O altă predicție: în decurs de un an, DOT va fi Top 3 dupa capitalizarea de piață pe Coingecko / CMC.”

Faptul ca nu este concurent pentru Ethereum este un factor important
Până în prezent, Ethereum a fost până acum cel mai dominant protocol de blocare a contractelor inteligente. Are o evaluare de 43 miliarde dolari, urmată de DOT la 5,6 miliarde dolari.

Polkadot nu concurează direct împotriva Ethereum și, așa cum a explicat Koh, prosperitatea pe termen lung a DOT nu ar trebui să ducă la un declin al Ethereum. Blockchain-uri, precum Polkadot și Cosmos, care permit existența mai multor rețele blockchain în protocoalele lor, sunt structurale diferite de Ethereum. Koh a explicat:

„Cred într-o lume cu mai multe lanțuri (chain-uri) interconectate. Polkadot și Cosmos nu vor înlocui Ethereum. De asemenea, nu as exclude lanțuri (chain-uri)  precum Near, Solana, AVA, TRON și altele care văd activitate de dezvoltare. ”


Dacă Polkadot, împreună cu alte protocoale de contracte inteligente, pot co-exista cu Ethereum, cresc șansele de supraviețuire pe termen lung.

Exchange-uri majore au listat deja DOT după modificarea sa majoră a denominarii, arătând sprijin pentru criptomonedă. Chiar și schimburile din Statele Unite, inclusiv Kraken, au listat DOT rapid după lansare.

Joseph Todaro, din Blocktown Capital, a spus:„Kraken listând Polkadot înainte de Coinbase și Binance US a fost o victorie masivă. Dacă sunteți în SUA și doriți expunerea DOT Kraken este locul unde trebuie să mergeți. “