Polkadot (DOT) ocupă locul 6 dupa capitalizarea pietei – înaintea Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano

Polkadot (DOT) ocupă numărul 6 pe plafonul pieței - înaintea Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano

După ce dezvoltatorii Polkadot au înlăturat ultimele drepturi de administrare ale Fundației Web3 pe 21 iulie, proiectul din jurul cofondatorului Ethereum, Gavin Wood, a fuzionat oficial în rețeaua cu puțin mai mult de o lună în urmă. De atunci, Polkadot atrage atenția investitorilor. În ultimele săptămâni, Polkadot (DOT) și-a asigurat locul șase în clasamentul tuturor criptomonedelor prin capitalizare de piață, înaintea Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Bitcoin SV (BSV) și Cardano (ADA).

Drumul pentru a ajunge acolo a fost unul plin de evenimente. Cripto-moneda a fost listată pe mai multe exchange-uri, inclusiv Binance, la un preț de aproximativ 3 USD în data de 19 august. După începerea tranzacției, DOT a atins inițial valoarea de 5,75 USD, după care a avut loc o inversare imediată și prețul DOT a scăzut rapid la la prețul de 2,50 USD.

Declinul a fost urmat de o perioadă de consolidare, DOT înregistrând o tendință ascendentă constantă începând de luni. În momentul scrierii, DOT tranzacționa aproape de maximul său permanent, la 6,46 USD. În ultimele 24 de ore, DOT a înregistrat astfel o ușoară scădere de aproximativ 1,0%, în timp ce graficul săptămânal arată un câștig masiv de aproximativ 120%.

Potrivit unor experți, această tendință ascendentă ar putea continua. Analistul Cantering Clark a declarat ieri că DOT îl va inlocui în curând pe Chainlink (LINK) pentru al cincilea loc prin capitalizarea pieței. În acest context, Clark a făcut referire la volumul de tranzacționare din ce în ce mai mare a DOT, ceea ce ar putea indica o creștere reînnoită:Uită-te cât de curat arată $ DOT. Tendință minunată LTF. O crestere a volumului urmeaza


Unul dintre factorii care pot conduce la volumul de tranzacționare al Polkadot (DOT) este introducerea tranzacției cu leverage a Polkadot cu un leveier maxim de 3,3x pe Bitfinex, anunțat într-o postare pe blog în urmă cu două zile. Clark nu este și singurul anallist optimist in ceea ce priveste Polkadot.

Kelvin Koh, de la Spartan Black, un fond de criptomonede major bazat în Asia, a scris prin Twitter la mijlocul lunii august că Polkadot (DOT) ar trebui să ajungă la 5 dolari pe baza capitalizării de piață a Cardano. Puțin mai târziu, prezicerea sa a devenit realitate și a făcut o altă previziune:


O altă previziune: în termen de un an, DOT $ va fi în Top 3 pe Coingecko / CMC.


Ce face Polkadot (DOT) atât de promițător?
Unul dintre motivele principale pentru creșterea rapidă a prețului Polkadot ar putea fi comparațiile cu Ethereum. Ecosistemul în plină expansiune, bazat în principal pe Ethereum, a dus la o supraîncărcare severă a rețelei Ethereum cu taxe mari. Polkadot este considerat de mulți experți drept un potențial provocator, deoarece se scalează mai bine și astfel Ethereum ar putea pierde cota de piață pe termen mediu.

Pe de altă parte, proiectul se poziționează ca un protocol încrucișat care poate transfera orice fel de date, nu numai jetoane, între diferite blockchain-uri. Pe lângă tehnologia puternică, numele Gavin Wood ar putea juca și un rol important. Wood este considerat o figură cheie în dezvoltarea limbajului de programare Ethereum Solidity, precum și în creșterea rețelei Ethereum prin intermediul companiei sale Parity Technologies. În plus, Polkadot poate indica deja 199 de proiecte care se construiesc în rețea. În total.