Prima companie mondială fondată cu Ethereum ca contribuție inițială în Liechtenstein

Prima companie mondială fondată cu Ethereum ca contribuție inițială în Liechtenstein

Într-un comunicat de presă, Amazing Blocks a anunțat că a fost fondată pe 13 august cu o contribuție realizată exclusiv în Ethereum (ETH). Înregistrată în Liechtenstein, această țară europeană este, de asemenea, prima care permite crearea de companii fără cont bancar, dar cu utilizarea criptomonedelor precum Ethereum, Bitcoin, Litecoin.

Potrivit declarației, Amazing Blocks oferă un serviciu pe care îl numesc „entități juridice digitale ca serviciu”. Cu alte cuvinte, compania folosește un software pentru a simboliza acțiunile pentru persoanele juridice din Liechtenstein, folosind noul Token Act (TVTG), care a intrat în vigoare în ianuarie 2020.

Avantajele utilizării Ethereum și Bitcoin pentru a înființa o companie
După cum precizează comunicatul de presă, fondarea unei companii în Liechtenstein necesită o contribuție inițială de 50.000 de franci elvețieni (CHF) sau 54.000 USD în numerar pentru o societate pe acțiuni (Aktiengesellschaft, AG). De asemenea, fondarea unei companii în Liechtenstein necesită consultanță pentru experți, completarea unei serii de documente și alte cerințe care trebuie trecute printr-o bancă. Noul mecanism care permite utilizarea criptomonedelor este mult mai simplu și mai ieftin, după cum a declarat Sofia Balogianni, CEO-ul Amazing Block:Procesul de fondare a unei companii nu ar trebui să depindă de entități unice, cum ar fi o bancă. Atunci când fondăm un start-up , este vorba despre economisirea timpului și a banilor, lucru pe care dorim să-l livrăm fiind primii mutători în utilizarea activelor cripto ca o contribuție inițială fără numerar.Blocurile uimitoare au depus 261 ETT pe 7 august 2020, ca parte a contribuției inițiale. Compania avea atunci nevoie de un acord de contribuție fără numerar pentru a efectua înregistrarea în Vaduz, Liechtenstein. Cu toate acestea, acordul a fost supus modificărilor prețului ETH și ar fi putut fi respins dacă depozitul ar scădea sub suma minimă menționată anterior. După cum afirmă Amazing Blocks, această întrebare apare mereu. În această privință, însă, a fost foarte util ca organul fiscal elvețian să publice zilnic prețuri pentru activele crypto care pot fi bazate pe acestea.

Amazing Blocks susține că procesul are avantajul important de a fi transparent, fără intermediari, dar respectând în continuare cerințele legale. În experiența sa, compania a spus că conturile bancare din Liechtenstein pot fi inutile în viitor. În plus, Amazing Blocks a adăugat următoarele în comunicatul său:(…) În viitorul apropiat acțiunile emitente și distribuirea respectivă a drepturilor de vot pot fi acum complet automatizate și standardizate printr-un strat bazat pe Ethereum care beneficiază de contracte inteligente. Desigur, pot apărea probleme de securitate și legale cu privire la faptul că acest model trebuie să fie de încredere sau nu, dar toate pot fi distruse de structura tehnologică unică a blockchain-ului. În cele din urmă, acest lucru va duce la o flexibilitate mult mai mare pentru antreprenori și investitori.

O altă predicție a Amazing Blocks este că Liechtenstein va primi o creștere a inovației de la antreprenori și investitori care vor folosi mecanismul pentru a deschide noi afaceri. În plus, ar putea exista o creștere a fluxului de capital de la „investitori cu perspectivă”. În acest sens, Amazing Blocks și aceste tipuri de „investitori futuristi” ajută la transformarea lumii financiare din zilele noastre.