Revoluția Crypto: Germania încearcă să rămână în fruntea inovației blockchain

Revoluția Crypto: Germania încearcă să rămână în fruntea inovației blockchain

Ministerul Federal al Justiției și Protecției Consumatorilor (BMJV), împreună cu Ministerul Finanțelor, a anunțat publicarea unui proiect de lege pentru promovarea tehnologiei blockchain. Proiectul de lege prevede introducerea de titluri electronice. Astfel, Guvernul Federal face un pas important în strategia sa de tip blockchain, așa cum se arată în anunțul oficial:Odată cu înființarea de valori digitale, va fi pusă în aplicare una dintre componentele centrale ale strategiei blockchain a guvernului federal și a documentului comun de emisii cheie ale BMF și BMJV privind valorile electronice.Germania încearcă să rămână în fruntea inovației blockchain
Legea germană actuală prevede ca titlurile să fie securizate într-un document. Odată obținut acest lucru, se eliberează un certificat de valoare care funcționează ca punct de contact pentru fapte transferabile în conformitate cu legea germană a proprietății. În acest fel, legea asigură existența unei „protecții a traficului” pentru cumpărătorii potențiali ai garanției.

Prin introducerea unui nou mecanism bazat pe blockchain pentru securitizarea valorilor , autoritățile germane încearcă să „garanteze comercializarea” activelor financiare. În plus, legea va asigura respectarea într-o manieră mai eficientă.

Propunerea va crea, de asemenea, o mai mare claritate cu privire la rolul Autorității Federale de Supraveghere Financiară. Conform propunerii, autoritatea de reglementare va fi responsabilă de „monitorizarea emiterii și menținerea descentralizării” înregistrării valorilor ca nou serviciu financiar, în conformitate cu legea bancară și cu reglementarea depozitarului central de valori mobiliare.

O altă clasificare importantă a fost prezentată în anunț. Legea va face o distincție, în beneficiul consumatorilor, între păstrarea securității electronice înregistrată de un depozitar central și păstrarea registrelor pentru emiterea de obligațiuni electronice.

Autoritățile de reglementare germane sunt îngrijorate de progresele înregistrate de alte țări în ceea ce privește legislația, reglementarea și implementarea tehnologiei blockchain pentru emiterea de valori electronice. În acest sens, Germania încearcă să-și păstreze atractivitatea ca centru financiar. Autoritățile germane subliniază că principalul lor obiectiv este modernizarea legii valorilor existente. În acest fel, va fi posibilă protejarea funcționării piețelor financiare din țară.

Drept urmare, autoritățile se așteaptă la o îmbunătățire a condițiilor de inovare în sectorul financiar. Ministerul german al Finanțelor încheie cu următoarele:Adaptarea cadrului legal la noile tehnologii, în special tehnologia blockchain, servește la consolidarea Germaniei ca locație de afaceri și la creșterea transparenței, integrității pieței și protecției investitorilor.