Ripple extinde parteneriatul cu Fundația Bill & Melinda Gates prin Mojaloop

Ripple extinde parteneriatul cu Fundația Bill & Melinda Gates prin Mojaloop

Fundația Mojaloop a anunțat ieri că principala platformă digitală de plăți din India PhonePe și Ripple s-au alăturat ca membri sponsori, la cel mai înalt nivel al organizației. Cu aceasta, Ripple continuă să-și extindă parteneriatul cu Fundația Bill & Melinda Gates și este acum în consiliul de administrație al Fundației Mojaloop împreună cu Google, ModusBox, rețeaua Omidyar, Coil și Fundația Rockefeller.

În rolul de membru sponsor, Ripple va contribui la furnizarea „viziunii strategice, guvernanței corporative și îndrumărilor tehnice pentru a asigura sănătatea și creșterea pe termen lung a comunității de dezvoltare și software open source Mojaloop”, se arată în comunicatul de presă. Fundația Mojaloop este dedicată promovării incluziunii financiare, permițând organizațiilor să creeze sisteme de plăți interoperabile care să permită tuturor serviciilor financiare digitale.

În lume există 1,7 miliarde de persoane fără conturi bancare, în special în regiuni precum Africa subsahariană, Orientul Mijlociu, America Latină și Asia de Est și de Sud-Est. Tocmai acești oameni pe care Fundația Mojaloop vrea să îi ajute punând la dispoziția tuturor serviciile financiare digitale. În acest scop, fundația dezvoltă o platformă software open source.

Acest lucru va îmbunătăți interoperabilitatea sistemelor de plăți și va face mai ușor și mai accesibil trimiterea și primirea de bani, în special pe piețele emergente. De la înființarea sa în 2017, Ripple a fost implicat în fundație, oferind consiliere și asistență tehnică. Într-o postare pe blog la aderarea la consiliul de administrație al Fundației Mojaloop, Ripple a explicat acum:Astăzi, Ripple se alătură Fundației Mojaloop ca membru sponsor. Suntem mândri să continuăm parteneriatul nostru cu Fundația Bill & Melinda Gates și să colaborăm cu colegii membri ai sponsorului Mojaloop, inclusiv Coil Technologies și Google, în lucrul către un viitor mai incluziv, unde toată lumea, de pretutindeni, poate accesa serviciile financiare digitale necesare pentru a se conecta la economia globală. . […]


Așteptăm cu nerăbdare să participăm la eforturile fundației de ne implica și de a implica dezvoltatorii și antreprenorii locali – și de a colabora cu băncile centrale, instituțiile financiare și organizațiile nonguvernamentale (ONG-uri) – pentru a valorifica puterea platformei Mojaloop de a îmbunătăți ecosistemele de plată.

După cum afirmă comunicatul oficial al Fundației Mojaloop, Programul de impact social corporativ al Ripple, Ripple for Good, va ajuta organizațiile orientate spre misiune „să crească dramatic numărul de persoane care participă pe deplin și în mod egal la sistemul financiar global”. Ken Weber, șeful impactului social al Ripple, va servi în consiliul de administrație al Fundației Mojaloop. Weber a comentat obiectivele comune ale Fundației Mojaloop și Ripple dupa cum urmeaza:

Crearea echității economice și a oportunităților pentru populațiile nebancare și vulnerabile este cea mai mare prioritate de impact social a Ripple – o extensie naturală a activității de bază a Ripple, care face plățile transfrontaliere mai rapide, mai ieftine și mai fiabile și accesibile pentru sute de milioane de consumatori și întreprinderi la nivel global .

După cum a raportat CNF, Coil, start-up-ul finanțat de Ripple, s-a alăturat deja Fundației Mojaloop în luna mai a acestui an. Coil dezvoltă un ecosistem în care XRP este utilizat pentru generarea de bani pe web și este finanțat de Ripple cu o subvenție de 1 miliard XRP, aproximativ 260 de milioane de dolari.