Ripple: FXCoin începe dovada conceptului pentru platforma de plată bazată pe XRP

Ripple: FXCoin începe dovada conceptului pentru platforma de plată bazată pe XRP

Pe 30 noiembrie, FXcoin Co. Ltd. a anunțat lansarea unei dovezi de concept între companiile Sumitomo Corporation Group, care vor folosi XRP pentru a deconta datoriile și creditele. Potrivit companiei, aceasta este prima dată în Japonia când o corporație importantă efectuează o tranzacție pre-datată cu o monedă virtuală.

Pe lângă Sumitomo Corporation, partenerul de lungă durată al Sumitomo Global Metals și Ripple, SBI Group, va participa la proiect. Dovada conceptului este de a testa un sistem care să evite riscul fluctuațiilor cursului de schimb al monedelor virtuale.

În acest scop, Sumitomo Corporation folosește XRP pentru decontarea datoriilor și creditelor între diferite companii din grup. FXCoin va executa tranzacțiile Sumitomo Corporation pentru a acoperi fluctuațiile prețurilor XRP și a vinde XRP corespunzător la o anumită dată.

FXcoin va dezvolta, de asemenea, un nou mecanism, similar cu cel utilizat pe piața valutară, care permite companiilor și altor instituții să stabilească prețul monedelor virtuale atunci când le trimit prin piața swap.

Odată fixat prețul transferurilor de bani viitoare, ar trebui să devină mai ușor pentru companii și investitorii instituționali să utilizeze monede virtuale care beneficiază de transferuri mici, se arată în anunț. Într-o declarație anterioară, strategul șef FXCoin, Yasuo Matsuda, a spus despre obiectivul pe termen lung al proiectului.

Într-o declarație anterioară, strategul șef al FXCoin, Yasuo Matsuda, spunea despre obiectivul pe termen lung al proiectului:

Până în prezent, cripto activă a fost utilizată în principal în scopuri speculative datorită amplorii mișcărilor de preț … Pentru a stabili piața de schimb și a extinde utilizarea cererii reale, vom continua experimentul demonstrativ al remitențelor și remitențelor interne în străinătate prin XRP, și în cele din urmă, gestionarea globală a numerarului, finanțarea corporativă și comerțul.

După cum a raportat CNF, proiectul a fost anunțat pentru prima dată în luna iulie a acestui an. FXCoin este o bursă relativ tânără care a început operațiunile în 2018 și a fost fondată de foști angajați ai Deutsche Bank. La sfârșitul anului 2019, a primit o licență pentru a opera ca un schimb de la autoritatea japoneză de reglementare, Agenția pentru servicii financiare.

În plus, FXCoin a primit o sumă necunoscută de investiție de la SBI Holding în aprilie anul acesta. SBI Holdings este cel mai mare susținător al Ripple din Asia. Yoshitaka Kitao, CEO al SBI Holdings, este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Ripple Labs și este o figură cheie în numeroase proiecte bazate pe Ripple și XRP în Japonia.